keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Itämainen linssikeitto


Tässä taas maukas resepti anopin reseptikirjasta, jota muuttelin hieman pienempään talouteen sopivaksi. Elämäntapamuutoksien takia meillä on pyritty tänä vuonna syömään hieman terveellisemmin, ja siihen tavoitteeseen tämä keitto sopii paremmin kuin hyvin.

Kookoksella ja punaisella currylla maistettu linssikeitto on paitsi todella herkullista, se sopii myös opiskelijabudjettiin. Tällä reseptillä keittoa tulee noin 2-3 isoa annosta. Tarvittaessa kookosmaidon ja veden määrää voi vaihdella (onnistuu myös esim. käyttämällä 4 dl kookosmaitoa ja 4 1/2 dl vettä) ja kookosmaidon tilalta voi käyttää ruokakermaa. Tämän keiton kanssa maistuu mainiosti vaikkapa itse tehty auringonkukka-porkkana-kauraleipä.

Itämainen linssikeitto


1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
1 rkl öljyä
2,5 rkl punaista currytahnaa
6 dl vettä
2 ½ dl kookosmaitoa
2 dl punaisia linssejä

Silppua sipulit ja valkosipulin kynnet. Kuullota sipulit kattilassa öljyssä. Sekoita pehmenneen sipulin joukkoon currytahna ja lisää vesi ja kookosmaito. Lopuksi sekoita joukkoon huuhdellut punaiset linssit. Anna keiton hautua hieman poreillen n. 10 minuuttia kunnes linssit ovat kypsiä. Mausta tarvittaessa suolalla.

Photobucket

1 kommentti:

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover