tiistai 1. tammikuuta 2013

Jouluinen Lontoo

Vierailtiin tuossa ennen jouluaattoa kaverini kanssa Lontoossa muutama päivä. Suunnitelma oli, että kuvaan kaikki paikat, joissa käymme syömässä ja kirjoitan niistä postauksen tänne. Arvaa muistinko? Muutamassa paikassa sain otettua joitakin kuvia, mutta yleensä muistin kuvaamisen vasta kun lautaseni oli jo tyhjä. Pelkästä ravintola-kertomuksesta syntyikin sitten  tällainen tarina: 


- Heräsimme joka päivä todella varhain, jotta ehtisimme nähdä mahdollisimman paljon ja käydä monissa paikoissa. Hotelli sijaitsi todella hyvällä paikalla ja hintaan sisältyi myös aamiainen joka aamu. Nälkäisenä emme siis ikinä lähteneet liikenteeseen. 


- Jo ensimmäisenä iltana halusimme käydä katsomassa Hyde Parkissa Winter Wonderlandia. Joulumarkkinat kuuluu jouluun, mutta mitään tällaista en osannut odottaa. Puistoon oli pystytetty yli sata huvipuistolaitetta ja useita ruokakojuja niiden ympärille. Todella saksalaista. Poikkesimme yhdessä maistelemassa paikallista glögiä eli mulled wine, joka oli ihan ok. Tykkään enemmän Glühweinista, jota myös olisi ollut tarjolla. 


- Toisessa kojussa otimme perinteiset ranskalaiset. Tällä kertaa ilman kalaa. 
- Joidenkin kojujen ohitse oli muuten erittäin vaikea kävellä. Yllä pari esimerkkiä. - Seuraavana päivänä vierailimme Sherlock Holmesin -museossa. Kesti jonkin aikaa ennen kuin löysimme perille, sillä emme tajunneet, että joutuisimme kävelemään Baker Streetin päähän. Museossa olisi ollut todella paljon kuvattavaa, mutta valaistus oli sen verran heikko, ettei minun kamerallani juuri mitkään kuvat onnistuneet. Yritin kuitenkin ottaa pöytäkattauksesta kuvan, sillä nuo lautaset varsinkin olivat todella kauniit. - Museon jälkeen päätimme käydä syömässä perinteistä ruokaa ennen kuin jatkaisimme shoppailua.  Päädyimme kuitenkin tilaamaan vain kevyen salaatin, jotta jaksaisimme illalla syödä paremmin. Lounaasta ei kuitenkaan tullut niin kevyt makeanhimon yllättäessä. Porkkanakakku oli muuten hyvää, mutta saksanpähkinät olisivat voineet olla pienempinä paloina taikinassa.


- Viimeisenä päivänä poikkesimme vielä hotellin omassa ravintolassa lounaalla, jossa olimme käyneet jo joka aamu aamiaisella.  Ruoka oli hyvää, mutta kannattaa varata aikaa, sillä italialaisilla ei tunnetusti ole mihinkään kiire. Matka oli todella onnistunut ja Lontooseen täytyy päästä vielä uudelleen! 

Hauskaa Uutta Vuotta kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover