sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Mustaherukkainen pannacotta

Moikka moi kaikki ja hyvää alkanutta vuotta miunkin puolesta! Monessa blogissa on vastaan tullut 'terveellinen tammikuu' tai 'herkuton tammikuu', mutta jostain kumman syystä itse en ole mukaan lähtenyt.. Miun mielestä aina on lupa herkutella kohtuudella, sillä täällä eletään vaan kerran :-) Joten nyt on siis aika julkaista herkullisen mustaherkukkaisen pannacotan resepti, jonka kehittelin ihan itse jälkkäriksi muutama päivä sitten.

Mustaherukkainen pannacotta  




viidelle hengelle:

4dl kuohukermaa
4dl maitoa
2dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
3 liivatetta
5rkl mustaherukkalikööriä
Mustaherukkahilloketta

Aloita laittamalla liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kaada kerma, maito ja sokeri kattilaan ja keitä seosta n. 15 minuutin ajan. Huolehdi, että seos kuplii jatkuvasti. Ota tämän jälkeen kattila pois liedeltä ja lisää vaniljasokeri ja kuivaksi puristetut liivatteet. Sekoita seos huolella ja jaa annosmaljoihin. Laita maljat jääkaappiin kylmenemään ja jähmettymään n. 3 tunniksi.
Kun pannacotta on jähmettynyt, asettele jokaisen annoksen päälle n. 2 rkl tai oman maun mustaherukkahilloketta. 
 

1 kommentti:

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover