torstai 17. tammikuuta 2013

Suklaa-trifle

Näin lumisena talvipäivänä voi täytekakun sijaan valmistaa herkullista suklaa-trifleä! Aluksi ohje saattaa näyttää monimutkaiselta, mutta ei kannata huolestua. Kakun paistuessa uunissa voi valmistaa täytteen ja laittaa sen vaikka hetkeksi jääkaappiin odottelemaan.  


Pohja
 1 dl vehnäjauhoja
0,75 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,35 tl suolaa
0,5 tl vaniljasokeria
0,75 dl tummaa kaakaojauhetta
75 g voita
1,75 dl sokeria
2 kananmunaa
1,5 dl kädenlämpöistä maitoa

Sekoita keskenään kuivat aineet. Vaahdota sokeri ja voi. Lisää sekaan kananmunat yksi kerrallaan. Lisää vaahdon sekaan vuorotellen kuivia aineita ja kädenlämpöistä maitoa. Kaada taikina pieneen voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa n. 45 minuuttia.

Täyte
1,5 liivatelehteä
50 g tummaa suklaata
2 dl kuohukermaa
0,5 prk mascarpone-juustoa
1,5 rkl sokeria
3 rkl Baileys-likööriä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Rouhi tumma suklaa veitsellä. Vaahdota kerma ja lisää siihen mascarpone-juusto sekä sokeri. Kiehauta Baileys ja sulata siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana, vähän jäähtyneenä, täytteen joukkoon. Lisää lopuksi vielä suklaarouhe.

Triflen voi koota pienempiin snapsi-laseihin, mutta itse käytin tällä kertaa vähän isompia, sillä epäilin, onko jälkkäri tarpeeksi riittävä. Mikäli ei ole kauhea makean nälkä niin suosittelen pienempiä annoksia.

Jälkkäri oli kyllä sen verran hyvää, että aion tehdä sitä vielä uudelleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover