lauantai 6. huhtikuuta 2013

Alpro-tuotteet ja Shock-o-late mousseOlen suklaaholisti. Aina kun yritän pudottaa hieman ylimääräisiä kiloja, koko juttu kaatuu yleensä suklaaseen tai herkkuihin. Niinpä kun löysin reseptin kevyeen (mutta herkulliseen!) suklaamousseen, olin myyty.

Olen jo pitkään halunnut tutustua Alpron tuotteisiin, ja tänä viikonloppuna siihen tarjoutui hyvä tilaisuus. Tähän mousseen käytettävä Alpro Airy & Creamy on kasvisperäinen kermavaihtoehto, joka valmistetaan soijapavuista. Koska tässä kermassa on 45 % vähemmän rasvaa kuin tavallisessa, ei maku ollut ihan tavallisen kerman veroinen. Siitä huolimatta kerma vatkaitui ihmeellisen hyvin ja oli tosi kevyttä. Kerma on myös 100 % vegaanista ja sisältää paljon enemmän kalsiumia kuin tavallinen kerma. Hintakaan ei ole paha -  2,5 desilitran purkki maksoi lähikaupassa 1,50 euroa.

Halusin tehdä tästä moussesta vieläkin herkullisempaa, ja vaihdoin tavallisen tumman suklaan Fazerin Päärynä & manteli tummaan suklaaseen. Tässä suklaassa on sitä jotain: herkulliset päärynänpalat tasapainoittavat yleensä liian imelän tumman suklaan makua, ja mantelit tuovat ihanaa suuntuntumaa. Suosittelen kokeilemaan tähän mousseen, tai muuten vaan vaikkapa viikonlopun herkkuhetkiin.

Tämä suklaamousse on kevyempi versio aikaisemmin julkaisemastani suklaamoussesta. Kuva eivät välttämättä anna oikeutta tälle kevyelle ja juuri sopivasti makealle herkulle, joka täytti välittömästi kyltymättömänkin suklaahirmun tarpeet. Alpron sivulta löytyy muitakin herkullisia reseptejä, kuten omenainen pannacotta ja pehmeä suklaakeksi-jäätelö, jota voi tehdä ilman jäätelökonetta. Videosta löydät tämän reseptin ja pääset suoraan muihinkin resepteihin, joista kaikista on tehty video leivonnan tueksi.

Shock-o-late mousse
4 annosta

100 g tummaa suklaata
100 g Alpro Airy & Creamya
30 g margariinia20 g sokeria4 munanvalkuaista2 munankeltuaistaRaastettua appelsiininkuorta

1. Sulata suklaa ja margariini kattilassa miedolla lämmöllä tai laita minuutiksi mikroon.
2. Lisää vispattu Alpro Airy & Creamy varovasti (hieman jäähtyneeseen) suklaaseokseen ja sekoita hyvin. Vispaa munankeltuaiset. Vispaa sitten munanvalkuaiset eri kulhossa.

3. Lisää ensin keltuaiset suklaaseokseen ja sen jälkeen valkuaiset.
4. Laita herkku lasimaljaan ja koristele appelsiininkuori -raasteella.
5. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 2 tuntia.
6. Halutessasi voit lisätä vispattua Alpro Airy & Creamya pinnalle koristeeksi ja viimeistellä kuoriraasteella.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover