perjantai 3. toukokuuta 2013

Terveellinen kasvisateriani

Kotoa pois muutettuani olen syönyt aina vain vähemmän kallista lihaa, ja vähitellen ruokavalio on kuin itsestään muuttunut kasvispainotteiseksi. Nykyään minulle maistuu paremmin linssikeitto kuin rasvainen jauheliha. Muutama viikko sitten sain kutsun Buzzador-kampanjaan, jossa piti kokeilla Hälsans Kökin kasvistuotteita, ja kirjoittaa omista mielipiteistä blogiini. Buzzadorina sain lahjakortin lähikauppaan, jolla kävin ostamassa kasvispihvejä ja falafeleja kokeiluun.

Falafel-pyöryköitä olen tehnyt muutaman kerran itsekin, mutta täytyy myöntää, että se on kyllä melko kovaa hommaa. Kasvispihvejä taas en ollut maistanut koskaan aikaisemmin. Pyörykät tarjoilin paistinpannulla kuumennettuna itse tehdyt tsatsikin ja lämmitetyn puutarhurin kasvissekoituksen kanssa. Kasvispihvit paistoin myös paistinpannulla ja tarjoilin ciabatta-leivän sisällä tsatsikin, punasipulin ja salaatin kanssa.

Hälsans Kök kasvispihvit olivat pieni pettymys, sillä ne eivät maistuneet kaiken muun kanssa juuri miltään. Yksistään pihvit olivat kuitenkin herkullisia, ja ne sopisivat erinomaisesti esimerkiksi grillattuna kasvisten kanssa. Hampurilaisessa pihvit sopisivat miedomman kastikkeen ja kasvisten kanssa.

Falafel-pyöryköitä oli paketissa paljon, mikä on tietenkin plussaa, jos syöjiäkin on useampi. Paistinpannulla paistettaessa kannattaa pitää huoli siitä, että pyörykät eivät jää sisältä jäisiksi. Jos tuoksu oli näissä Falafeleissä upean mausteinen, ja maku oli sitäkin parempi. Näissä maku ei peittynyt edes todella valkosipulisen tsatsikin alle. Jopa muut (nirsommat kasvis-)syöjät kehuivat näitä erittäin maukkaiksi. Hälsans Kökin falafel-pyöryköitä tulen varmasti syömään uudestaan!























Tsatsiki
4 annosta

1/2 kurkkua
1/2 tl suolaa
1-2 valkosipulin kynttä
400 g turkkilaista jogurttia
1 rkl sitruunamehua
ripaus mustapippuria

Huuhtele kurkku ja raasta melko isoksi raasteeksi. Laita siivilään ja ripottele päälle suola, jotta kurkku "hikoaa". Valuta noin puoli tuntia ja purista lopuksi ylimääräinen neste pois lusikan avulla. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Sekoita turkkilaiseen jogurttiin kurkkuraaste, valkosipulinkynnet, sitruunamehu ja pippuri.  Anna tsatsikin vetäytyä mielellään tunti jääkaapissa ennen tarjoilua.

Buzzadorina saan erilaisia tuotteita kokeiluun, jonka jälkeen buzzaan eli kerron tuotteista ystävilleni ja jaan ilmaisia tuotenäytteitä. Koko touhu on täysin ilmaista, ja osallistua saa niihin kampanjoihin, mihinkä itse haluaa. Jos kiinnostuit, voit liittyä mukaan tästä. :) Kerron myös mielelläni lisää!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover