torstai 25. heinäkuuta 2013

Nougat-palat


Koko alkukesä on mennyt hirveässä kiireessä töitä tehdessä ja häitä suunnitellessa, mutta nyt juhlat ovat (vihdoin) ohi ja pääsen itsekin pikkuhiljaa lomailemaan. Huomenna lähdemme nimittäin Roomaan häämatkalle. Herkkujuttuja siis luvassa muutaman viikon sisällä!

Sitä ennen ajattelin päivittää tänne blogiin herkulliset nougat-palat, joita tarjottiin häissä muiden herkkujen ohella. Ja äkkiä ne loppuivatkin! Alkuperäinen nougat-palojen resepti löytyy Kinuskikissan blogista täältä.

Jos tavalliset mokkapalat ovat jo alkaneet kyllästyttää, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä suklaista herkkua. Vesi tulee kielelle jo tämän tekstin kirjoittelusta. Nami!

Nougat-palat
16 kpl (kaksinkertaisesta annoksesta saat pellillisen)

Pohja:
150 g voita tai margariinia1 dl sokeria2 munaa3 dl vehnäjauhoja3 rkl kaakaojauhetta1 ½ tl leivinjauhetta1 dl maitoa
1 ¼ dl pähkinäsuklaalevitettä (esim. Nutella tai Rainbow)
1 Maraboun Dubbel Nougat -patukka

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle n. 20 x 20 cm kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10-13 min.

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle n. 20 x 20 cm kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10-13 min.

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle n. 20 x 20 cm kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10-13 min.

Kuorrutus:
Sivele pohjan päälle pähkinäsuklaalevitettä mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi. Levitteen on hyvä olla huoneenlämpöistä ja tarvittaessa voit hieman pehmentää sitä mikrossa/vesihauteessa. Jos pohja on vielä lämmin, levite sulaa sen vaikutuksesta.
Sulata Dubbel Nougat mikrossa miedolla lämmöllä. Laita pähkinäsuklaalla kuorrutettu pohja 200-asteiseen uuniin n. 3 minuutiksi: pinta sulaa hieman. Valuta nougat pinnalle lusikan tai pursotuspussin avulla kuvioiden. Ravistele tämän jälkeen leivonnaista astiaa heiluttamalla tai nostelemalla sitä leivinpaperin kulmista: tämä tasoittaa pintaa ja saa nougat:n uppoamaan pähkinälevitteeseen. Nosta jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa sen jälkeen paloiksi.


7 kommenttia:

  1. Nam aivan ihanan näköisiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihania ovatkin! Tällä ohjeella tulee vähän juhlavamman näköisiä "mokkapaloja", jotka kelpasivat meillä hääpöytäänkin. :P

      Poista
  2. Nyt tuli niin vesi kielelle että! Tosi meheviä ja suklaisia ♥

    http://porkkanatytto.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Usein kuvat eivät anna kunniaa tekemilleni herkuille, mutta tästä kyllä aidosti näkyy kuinka meheviä ja suklaisia nämä nougat-palat ovat! :) Kävin vierailulla blogissasi ja jäin lukijaksi, herkullisen näköisiä kasvisreseptejä sinulla. :P

      Poista
  3. Nam, todella herkullisen näköistä! Täytyy ruveta lukijaksi kun on niin hyvän näköisiä reseptejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa lukijaksi! Vierailin myös blogissasi ja heti ensimmäinen kuva sai veden kielelle. Ja tuo suklaamousse!!! Jäin kyllä ehdottomasti lukijaksesi! :)

      Poista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover