sunnuntai 4. elokuuta 2013

Ruokaa Roomasta 2.

Nätti kahvila lähellä Vatikaania.
Roomasta kotiuduttu vihdoin kauniiseen ja hieman viileämpään Suomeen. Reissun voisi tiivistää muutamaan sanaan: kuuma, käveltiin, syötiin ja nähtiin. Matka varattiin ebookersilta, ja hintaa tuli yhteensä kahdelle matkustajalle n. 900 euroa. Aika edullista siis siihen nähden, että monet äkkilähdöt rantakohteeseen maksavat yhteensä lähes saman verran. 

Muutamaa päivää ennen lomalle lähtöä kauhistelin Rooman lämpöennusteita. Parhaimmillaan lämpötila yltäisi lähes neljäänkymmeneen asteeseen - hiki tuli jo pelkästä ajatuksesta. Ja kuumahan siellä olikin, mutta onneksi lämpötilaan tottui melko pian.

Me majoituimme San Lorenzossa muutaman kilometrin päässä Rooman keskustasta Laurentia Hotellissa. Opiskelijoiden ja taiteilijoiden asuttamalla alueella ei paljon turisteja näkynyt. Hotelli ei olisi voinut olla täydellisempi. Huoneet olivat tilavia, ja niissä oli kassakaappi, televisio, kylpyamme, iso sänky ja säädettävä ilmastointi. Huoneet siivottiin päivittäin. Erilaisista makeista ja suolaisista ruoista koostuva aamiainen kuului hintaan. Vastaanotto on hotellissa auki 24 tuntia vuorokaudessa. Aamiainen huoneeseen maksoi viisi euroa, mutta se tarjottiin meille ilmaiseksi. Palvelu siis todellakin pelaa!

Kahvilataidetta San Lorenzossa.

Ja nyt siihen asiaan, nimittäin ruokaan. Roomassa kannattaa ehdottomasti syödä kaukana turistirysistä. Paras vinkki on etsiä ravintola, joka näyttää mahdollisimman tavalliselta ja perinteiseltä. Ravintolavalinnoissa meitä auttoi TripAdvisorin Rome City Guide, jonka pystyy lataamaan ainakin iPhonelle. Sanotaan vaikka näin, että tämä ilmainen offlinessa toimiva sovellus oli oikea hengenpelastaja! Välillä eksyttiin suunnitellulta tieltä, mutta TripAdvisorin avulla löysimme pian hotellille tai mielenkiintoiseen ravintolaan lähellä silloista olinpaikkaa.

Ruoka oli hintatasoltaan ehkä hieman Suomen hintoja alhaisempaa, mutta toki hinnat vaihtelivat hieman paikan mukaan. Fontana di Trevin lähellä kävimme syömässä eräässä aidossa italialaisessa ravintolassa, jossa kaksi suurikokoista pasta-annosta ja pullo vettä maksoi yhteensä 14 euroa. Juutalaiskorttelissa söimme hienosti alkupalabruschettat ja pääruoaksi pitsaa ja vasikkaa, juomaksi tilasimme vettä ja viiniä, ja jälkiruoaksi nautimme vielä tiramisun ja kahvit - hintaa koko ruoalle tuli yhteensä 45 euroa.

Paras bruschetta ikinä!


Juustotarjotin täynnä herkkuja.

Valtava pasta-annos, nami.

Vielä muutamia yleisiä vinkkejä Roomaan matkustaville. Jos hotelli ei järjestä automaattisesti lentokenttäkuljetusta, matkustaa voi joko taksilla, linja-autolla tai junalla. Taksihinta rekisteröidyillä takseilla Rooman keskustaan on aina 48 euroa - San Lorenzoon hintaa tuli 50 euroa, kun teimme ensimmäisen matkan taksilla hotellille. Taksikyyti oli kyllä hurjaa, sillä nopeus kiihtyi jossain vaiheessa 120 km/h asti. Juna lähtee myös lentokentältä puolen tunnin välein Terminin asemalle, ja hinta on 14 € / henkilö. Junamatka kestää puoli tuntia. Linja-autolla emme matkustaneet, vaikka se taitaakin olla halvin vaihtoehto. Varo huijareita ja taskuvarkaita. Wikitravelin englanninkieliseltä sivulta löytyy hyvä artikkeli Rooman huijauksista.

Huhhuh, tulipa pitkä teksti, mutta toivottavasti tästä oli apua jollekin Roomaan matkustavalle! :) Juuliainen kävi myös huhtikuussa Roomassa, ja herkullinen postaus löytyy täältä. Multa saa kysyä kyllä lisääkin, erityisesti jos haluaa tietää lisää San Lorenzosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover