lauantai 21. syyskuuta 2013

Itse tehdyt rapeat ranskalaiset ja BBQ-kastike


Ostipa ne sitten kaupasta tai teki itse, ranskalaiset ovat lähes aina löllöjä. Selaillessani ratkaisua ongelmaan päädyin kokeilemaan ranskalaisten tekemistä yhdistelemällä erilaisia netistä löytyneitä vinkkejä. Lopputulos oli herkullinen ja rapea. En kyllä varmasti tule enää koskaan tekemään kaupasta ostettuja ranskiksia, kun omien paljon parempien ranskalaisten tekeminen on näin helppoa! :) Lisäksi tein itse BBQ-kastiketta kanafileetä maustamaan, ja siihenkin tulee resepti alla.

Rapeat ranskalaiset

perunoita (1-2 per syöjä)
ruokaöljyä
mausteita (esim. grillimauste, suola, pippuri, sipulijauhe)

Pese tai kuori perunat. Halkaise peruna ensin puoliksi, sitten kumpikin puolikas kolmeksi siivuksi ja siivut mahdollisimman pieniksi tikuiksi. Sekoita kulhossa öljy ja haluamasi mausteet. Lisää perunatikut.

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Laita uunin pohjalle leivinpaperilla päällystetty pelti ja levitä ranskalaiset puhtaalle uuniritilälle. Paista n. 15-20 minuuttia, kunnes ranskalaiset ovat sisältä kypsiä.

BBQ-kastike

1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
3 dl täyssokerista coca colaa (ei light)
1/2 dl ketsuppia
1/2 sitruunan mehu
3 rkl punaviinietikkaa
3 rkl fariinisokeria
2 tl suolaa
3 tl paprikajauhetta
2-3 rkl chilijauhetta

Kuori ja paloittele sipuli ja porkkana melko suurikokoisiksi lohkoiksi. Kuori valkosipulit. Paahda sipulia, porkkanaa ja valkosipulinkynsiä 250 asteisessa uunissa n. 10-25 minuuttia kunnes ne ovat kauttaaltaan tummia. Kääntele välillä.

Laita kasvikset kattilaan muiden ainesten kanssa ja keittele noin 25-35 minuuttia. Soseuta ja siivilöi halutessasi. Säilytä kylmässä.



1 kommentti:

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover