maanantai 21. lokakuuta 2013

Suppilovahveropiirakka

Onko jo tämän syksyn sienet syöty? Jos löytyy vielä jääkaapin nurkasta sieniä, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä sienipiirakkaa! Halusin kokeilla jotain erilaista sienistä ja yllätyin itsekin siitä, miten hyvin sienet, feta ja parsakaali sopivat yhteen. Piirakan pohjaakin täytyy hieman hehkuttaa; niin nopea, niin helppo ja niin herkullinen. Tästä tuli uusi lempipiirakkani heti ensimmäisellä haarukallisella, nam.

Suppilovahveropiirakka

Pohja:
2dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
50g voita
½tl suolaa
½tl leivinjauhetta
1dl vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja lisää se veden kanssa kuivien aineiden joukkoon. Taputtele taikina  voideltuun piirakkavuokaan.

Täyte:
suppilovahveroita (tai muita sieniä)
parsakaalia
fetajuustoa
sipulia
juustoraastetta
ruokakermaa
mustapippuria

Laita uuni lämpiämään 200asteeseen. Paista suppilovahveroista pannulla ylimääräinen kosteus pois. Joskus suppilovahveroista irtoaa todella paljon nestettä ja siksi on hyvä, että ne käytetään pannun kautta, ettei piirakka kostu liikaa. Lisää myös sipulit pannulle sienien kaveriksi ja kuullota niitä hetki. Laita suppilovahverot ja sipulit piirakkapohjan päälle ja ripottele hieman mustapippuria sekaan. Paloittale parsakaalia pienemmäksi ja lisää se ja fetajuusto myös pohjan päälle. Lorauta ruokakermaa sekaan n. 3rkl:n verran. Ripottele päälle juustoraastettan.
Paista piirakkaa n. 25 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover