tiistai 17. joulukuuta 2013

Luukku 17: Täytetyt sarvet

Onko kellään ollut perinteenä leipoa joulupöytään joululimpun ja karjalanpiirakoiden lisäksi jotain muuta leivän tapaista? Tänä jouluna kannattaa ehdottomasti tekaista näitä sarvia! Täytevaihtoehtoja on rajattomasti ja niitä voit soveltaa omaan makuusi sopivaksi. Näitä voi myös tehdä joulukinkun jäämistä, jos kinkku sellaisenaan alkaa kyllästyttämään.

Täytetyt sarvet



Taikina:
5dl maitoa
1pkt hiivaa
1rkl sokeria
2tl suolaa
n. 10dl vehnäjauhoja
50g voisulaa

1 muna voiteluun
Juustoraastetta pinnalle

Täyte 1:
Juustoraastetta
Aurajuustoa

Täyte 2:
Kinkkusuikaleita
Juustoraastetta
Paprikaa
Sipulia

Täyte 3:
Kylmäsavustettua poroa siivutettuna
Juustoraastetta
Paprikaa
Persiljaa

Täyte 4:
Kylmäsavulohta
Viola Lohi-tuorejuustoa
Tilliä

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri ja suola, sekä noin puolet vehnäjauhoista. Sulata voi ja lisää se taikinaan. Lisää loputkin vehnäjauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi. Jätä taikina kohoamaan n. 20 minuutin ajaksi. Kohotuksen jälkeen, jaa taikina useampaan osaan. Kauli taikinasta ympyrän muotoisia levyjä. Leikkaa ympyrän muotoisesta taikinasta pizza-siivun näköisiä 'sektoreita'. Laita sektorin sisään täyte ja kääri se rullalle. Aloita rullan kääriminen leveämmästä päädystä.
Voitele täytetyt sarvet kananmunalla ja ripottele päälle juustoraastetta. Anna kohota vielä n. 10 minuuttia ja paista tämän jälkeen 200asteessa n. 10-12min, kunnes sarvet ovat saaneet kauniin värin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover