keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Luukku 18: Luumupullat

Miten kanelipullista saa jouluisia, kun ne sisältävät jo tyypillisimmät joulumausteet, kanelin ja kaardemumman? No kaikille tutulla luumumarmeladitäytteellä tietenkin!

Luumupullat

5dl maitoa
50g hiivaa
1 kananmuna
1dl sokeria
1rkl kaardemummaa
1½tl suola
n. 14dl vehnäjauhoja
150g voita

Täyte:
50g juoksevaa oivariinia (tai sulaa voita/margariiniä)
200g luumumarmeladia
1 rkl kanelia

Voiteluun kananmuna ja pinnalle raesokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kaardemumma ja suola. Lisää jauhot taikinaan koko ajan taikinaa vaivaten. Lisää sitten rasva sula joukkoon ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna kohota lämpöisessä paikassa n. 20minuuttia.
Vaivaa vielä taikinaa ja jaa se kahteen osaan. Kauli taikinat n. 30x60cm levyiksi. Levitä päälle puolet rasvasta, luumumarmeladi ja kaneli. Kääri taikina rullalle ja leikkaa siitä n. 5cm kokoisia palasia. Käy jokainen palanen läpi ja tee siihen hyvällä veitsellä tai keittiösaksilla kaksi viiltoa. Asettele pullat pellille ja anna kohota vielä hetki. Tee taikinan toiselle puoliskolle samoin.
Voitele pullat kananmunalla ja ripoittele sokeria koristeeksi päälle. Paista 225 asteessa 8-10minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover