tiistai 3. joulukuuta 2013

Luukku 3: Joulunmakuinen porkkanakakku

Mielestäni mehevä ja mausteinen porkkanakakku on aina tuonut mieleen joulun. Tämä olisi sopiva herkku esimerkiksi pikkujouluihin ja toisi vähän vaihtelua joulutorttujen ja pipareiden seuraan. Tämä on erittäin helppo valmistaa ja maku on jotain uskomatonta, sillä porkkana kosteuttaa ja mehevöittää kakun.


Joulunmakuinen porkkanakakku

200g porkkanoita
2½dl sokeria
1dl öljyä
3 kananmunaa
3½dl vehnäjauhoja
1tl kanelia
1tl kaardemummaa
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta

Kuorrutus:
50g voita
200g maustamatonta tuorejuustoa
1½dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
hasselpähkinärouhetta

Kuori porkkanat ja raasta ne todella hienoksi ja pieneksi raasteeksi (jos kotoasi löytyy porkkanamarmeladia, kakkuun voi käyttää myös sitä, mutta se kannattaa huomioida sokerin käytössä). Vaahdota sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon porkkanaraaste ja öljy. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa astiassa ja lisää ne siivilän läpi taikinaan. Sekoita huolellisesti, mutta varovaisesti. 
Paista kakkua 175asteessa n. 50minuuttia.

Kun kakku on jäähtynyt, valmista kuorrutus. Sulata voi ja sekoita sen joukkoon tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri. Levitä kuorrutus kakun päälle ja koristele hasselpähkinärouheella. 
Kakku on mehevimmillään seuraavana päivänä, mutta maistuu myös heti kuorrutteen levittämisen jälkeen.

1 kommentti:

  1. Leivoin tällä ohjeella eilen elämäni ensimmäisen porkkanakakun ja tuli kyllä taivaallista! Kiitos ihanasta reseptistä ja suosittelen muitakin kokeilemaan :)

    VastaaPoista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover