maanantai 3. maaliskuuta 2014

Laskiaispullat

Laskiainen, mikä ihana syy herkutella näillä ihanilla herkuilla. Laskiaispullia alan itse jo odottamaan jouluruoan ähkystä selvittyäni, ne on vain niiin hyviä! Taidampa vielä huomenna, laskiaistiistaina, pyöräyttää uuden satsin, onhan laskiainen vain kerran vuodessa!



Laskiaispullat


5dl maitoa
50g hiivaa
kananmuna
1½tl suolaa
2dl sokeria 
1rkl kaardemummaa
200g voita
n. 14dl vehnäjauhoja

voiteluun kananmuna
pinnalle raesokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Sekoita joukkoon myös kananmuna, suola, sokeri ja kaardemumma. Lisää jauhoja vähitellen samalla taikinaa huolellisesti vaivaten. Lisää voi sulatettuna jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Lisää loputkin jauhot, mutta huomioi, että taikina saa jäädä pehmeäksi. Alusta taikina tasaiseksi ja sen tulisi irrota käsistä helposti. Jätä taikina kohoamaan lämpöiseet ja vedottomaan paikkaan 20 minuutiksi.
Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Vaivaa taikinaa vielä kerran ja pyörittele siitä pyöreitä pullia. Laskiaispullat ainakin omasta mielestäni saavat olla normaaleja pullia reilumpia, että täytettä mahtuu sisälle runsaammin. Kohota pullia vielä liinan alla noin kymmenisen minuuttia ja voitele pullat munalla, sekä ripottele sokeri päälle (voit myös jättää tässä vaiheessa sokerin laittamatta ja korvata sen myöhemmin tomusokerilla).
Paista pullia 8-10 minuuttia, niin että ne saavat kauniin värin.

Kun pullat ovat jäähtyneet, halkaise ne puoliksi. Vatkaa kermavaahto ja lisää siihen sokeria/vaniliinisokeria maun mukaan. Täytä pullat kermalla ja hillolla (tai vaihtoehtoisesti mantelimassalla). 

Loppuun kysymys, johon ei ole sen enempää oikeaa ratkaisua, kuin siihen, että kummalle puolelle näkkileivän päälle laitetaan voi; Syötkö pullasi mieluummin hillolla, vai mantelimassalla? Oman mielipiteeni näette ylläolevasta kuvasta ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover