keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Kahvimousse

Bongasin Yhteishyvä-lehdestä mielenkiintoiselta kuulostavan kahvimoussen reseptin, jossa kahvi ja liivatelehdet neuvottiin vaahdottamaan vaaleaksi vaahdoksi. Pakkohan sitä oli kokeilla! Valmis kahvimousse oli ihanan kuohkeaa ja maistui täyteläiseltä maitokahvilta. Suklaarouheella kuorrutettuna tämä on erinomainen herkku, kun kahvihammasta alkaa kolottaa!


Kahvimousse
4 annosta

3 liivatelehteä
1,5 dl vahvaa kahvia
3/4 dl sokeria
2 dl kuohukermaa

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna kahvi kiehumispisteeseen. Kahvin makua voi vahvistaa pikakahvijauheella. Sekoita kahviin sokeri ja mausta halutessasi liköörillä. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota kahviin. Kaada kahvi vatkauskulhoon ja siirrä jääkaappiin noin 40 minuutiksi tai kunnes kahvi alkaa hyytyä reunoille. Älä anna hyytyä liikaa. Vatkaa kahvia sähkövatkaimella voimakkaasti vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja nostele vaahto kahvivaahtoon. Jaa tarjoilumaljoihin. Tarjoa heti tai anna hyytyä jääkaapissa noin tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover