Äidin reseptillä tehtynä, tottakai.
Perinteinen mustikkapiirakka
150 g voita
1,5 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
4 dl mustikoita
1 rkl tomusokeria
1 rkl perunajauhoja
Margariinia ja korppujauhoja vuoan voiteluun
Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa hyvin. Sekoita kuivat ainesosat keskenään ja lisää ne voiseoksen joukkoon. Vatkaa tasaiseksi.
Painele taikina sormin jauhotetun piirakka vuoan pohjalle ja reunoille. Mikäli haluat piirakan päälle muruseoksen, jätä noin desilitra taikinasta käyttämättä. Lisää ylimääräiseen taikinaan hieman vehnäjauhoja, jotta saat kunnolla murenevan taikinan.
Sekoita kulhossa mustikat, tomusokeri ja perunajauho. Kaada taikinan päälle piirakkavuokaan. Ripottele päälle muruseos. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.