maanantai 17. joulukuuta 2012

Luukku 17: Joulun kristallipullat

Nämä pullat ovat yksinkertainen, kaunis ja varma herkku jouluiseen kahvipöytään. Kristallipullat maistuvat hyvältä niin pienen kuin isommankin maistajan suussa ja ovat todella perinteisiä ainakin meidän joulussa.


 Kristallipullat


Taikina:
2,5 dl kevytmaitoa
½ pkt hiivaa
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 kananmuna
100 g voisulaa
8 dl vehnäjauhoja


Koristelu:
kanelia
sokeria
kananmuna 

Sulata voi kattilassa.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva lämpimän maidon sekaan. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää joukkoon puolet jauhoista pienissä erissä. Lisää taikinaan sitten voisula ja tämän jälkeen loput jauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi.
Anna taikinan kohota puolisen tuntia lämpimässä paikassa.
Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile 'pötkyläksi'. Leikkaa tästä pötkylästä pieniä siivuja ja pyöritä pullan muotoisiksi.

Riko muna lautaselle ja kastele pullan pinta munassa. Sekoita toiselle lautaselle sokeri-kaneli-seos ja pyöritä munassa kasteltu pulla seoksessa. Käsittele kaikki pullat samalla tavalla ja anna vielä kohota kymmenisen minuuttia ennen paistoa. Paista pullia 200 asteessa n. 8-10minuuttia.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover