perjantai 21. syyskuuta 2012

Mustikkapehmis



Tänään oli pakko saada jotain hyvää! Tätä reseptiä olin ajatellut koettaa jo kauan, sillä rakastan mustikoita. Mustikat ja pehmeä kerma yhdessä ei vaan voi maistua muulle kuin hyvälle.

Tämä maistui myös puolison ulkomaalaiselle ystävälle, vaikka monien ulkomaalaisten sanotaan inhoavan kirpeitä mustikoita. Tämä siis oli nimensä mukaan pehmeää sekä koostumukseltaan että maultaan. Nam!

Ps. pahoittelen surkeita kuvia, eivät oikein anna oikeutta herkulle. :(

Mustikkapehmis
neljälle

2 dl kuohukermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
3 dl jäisiä mustikoita
2 rkl tomusokeria
1 valkuainen
1/2 - 1 dl vettä
sokeria
vaniljasokeria

Vaahdota kerma tai vaahtoutuva vaniljakastike vaahdoksi. Mausta halutessasi vaniljasokerilla ja sokerilla.

Sekoita jäiset mustikat, tomusokeri ja valkuainen monitoimikoneessa tai blenderillä. Voit myös antaa mustikoiden hieman jäähtyä, sekoittaa ainekset kulhossa ja muussata seoksen tasaiseksi. Lisää molemmissa tapauksissa sekaan vettä vain sen verran, että saat soseutettua mustikat tasaiseksi seokseksi.

Sekoita mustikkaseos kermavaahtoon varovasti nuolijalla. Tarjoa heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover