maanantai 13. toukokuuta 2013

Suklaajuustokakku

Viime viikolla valmistin herkullista suklaajuustokakkua jääkaappiin unohtuneesta Valion suklaakermasta. Vaikka resepti on yksinkertainen ja helppo, suklaajuustokakku oli ihanan täyteläistä ja suklaista. Kahvi antoi myös omaa luksustaan muuten tavalliseen kakkuun. Tällä reseptillä onnistuu varmasti myös pienempikin kokki aikuisen avustuksella, niin helppo se oli!

Tätä juustokakkua on helppo varioida erilaisia suklaita käyttämällä tai esimerkiksi marjoja lisäämällä. Itse tein muutama päivä sitten juustokakun tällä reseptillä kaksinkertaistaen täytteen ainekset, käyttämällä suklaana valkosuklaata ja lisäämällä joukkoon mustikoita. Herkullista valkosuklaa-mustikkajuustokakkua!

Suklaajuustokakku

Pohja:
180 g kaurakeksejä
75 g voita

Täyte:
1 prk (2,5 dl) Valion suklaakermaa
1 rasia tuorejuustoa
150 g suklaata
4 liivatelehteä
1/2 dl kuumaa kahvia

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle pohjan kokoinen leivinpaperi. Murskaa kaurakeksit pieneksi muruksi esimerkiksi tehosekoittimisessa. Lisää sulatettu voi. Painele seos tasaisesti ja tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja mausta halutessasi ripauksella sokeria ja vaniljasokeria. Sulata suklaa varovasti vesihauteessa tai mikrossa välillä sekoitellen. Lisää hieman jäähtyneeseen suklaaseen tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.

Ota liivatelehdet kylmästä vedestä ja liuota kuumaan kahviin. Lisää kahviseos ohuena nauhana suklaa-tuorejuustoseokseen jatkuvasti voimalla sekoittaen. Sekoita suklaa-tuorejuustoseos varovasti kermavaahtoon ja levitä seos keksipohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia, mieluiten yön yli.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover