tiistai 24. syyskuuta 2013

Terveellinen sosekeitto



Sosekeitot ovat lempiruokaani. Voisi melkeinpä sanoa että sosekeitossa on kaikki kohdallaan: ne ovat terveellisiä (ei rasvaa, ei sokeria, ei vehnää), halpoja, helppoja ja tietenkin herkullisia. Meillä sosekeitto on arkista herkkuruokaa, jota tehdään aina iso satsi kerralla ja pakastetaan loppu seuraavia terveellisiä herkkuhetkiä varten.

Tämä sosekeitto maistuu aina sen mukaan, mitä jääkaapista löytyy. Joskus bataatin sijasta voi käyttää vaikkapa lanttua tai perunat voi vaihtaa porkkanoihin. Keittoliemi kannattaa säästää (voi pakastaa) ja käyttää esimerkiksi astetta herkullisempaan kaalikeittoon.

Sosekeitto
4-5 annosta

4 perunaa
1 bataatti
2 sipulia
4 porkkanaa
2 valkosipulin kynttä
1,5 l vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl ruokakermaa
mustapippuria
paprikamaustetta
suolaa

Laita vesi kiehumaan kattilaan kasvisliemikuution kanssa. Lisää kiehuvaan veteen kuoritut ja pilkotut vihannekset. Anna vihannesten kiehua kunnes ne ovat kypsiä, noin 10-20 minuuttia. Kaada keitinliemi säästöön ja soseuta kasvikset sauva- tai tehosekoittimella. Lisää joukkoon keitinlientä 1-3 desilitraa. Lisää lopuksi kerma ja mausteet, soseuta tasaiseksi.

1 kommentti:

  1. Juuri tänään söin sosekeittoa, nam. Omalla ohjeella, mutta samoja näytti Sinullakin olevan.
    Minä jätän keiton vähän rouheammaksi että on vähän pureskeltavaakin. Se lieneekin varmaan sellainen arkisempi versio. Maku ratkaisee..

    VastaaPoista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover