keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Runebergin muffinit

Tämä on helppo ja mehevä versio Runebergin tortuista. Piparimurujen sijaan taikina maustetaan piparkakkumausteilla ja siirapilla.




Runebergin muffinit 
16-18 kpl

150 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 rkl siirappia
1 tl kanelia
1/4 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
2 munaa
1 1/2 dl maitoa
80 g mantelijauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta

Pinnalle:
1 dl vanelmahilloa
1 dl tomusokeria
2 tl vettä

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Lisää mausteet, mantelijauhe, maito ja siirappi, ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. 

Annostele taikinaa vuokiin kahdella ruokalusikalla. Paista muffineja 180 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Paina kuumien muffineiden keskelle pieni kolo hilloa varten. Annostele koloihin vadelmahilloa. Lisää tomusokeriin sen verran vettä, että seoksesta muodostuu pursotettava tahna. Pursota muovipussilla, jonka kulmasta on leikattu pala pois, sokeritahnasta rengas hillosilmän ympärille.

2 kommenttia:

  1. Runebergit ovat niin hyviä! Tosin niitä tulee tehtyä niin harvoin, etten itsekään ole viitsinyt ostaa varsinaisia paistovuokia niitä varten. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Ihan hyvä juttu että näitä tulee tehtyä vain kerran vuodessa, kun ne katoavat äkkiä parempiin suihin... Sama juttu laskiaispullien kanssa. Hienoja näistä tulee muffinssivuoissakin :)

      Poista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover