sunnuntai 12. elokuuta 2012

Linssi-porkkanasosekeitto


Kuten lupasin, tästä lähtien blogissa esiintyy myös ruokareseptejä, varsinkin opiskelijaelämään soupeutuvia. Tätä reseptiä kokeilin ensimmäisen kerran tänään ja rakastuin tähän samettiseen keittoon heti!

Parasta tässä on tietenkin se maku, mutta hinta myös! Porkkanat, kanaliemikuutiot ja sipulit ovat edullisia, samoin myös ruokakerma, jos ostaa niitä halvempia merkkejä. Linssejä voi ostaa ainakin suuremmista kaupoista, mutta olen kuullut, että pienet etniset kaupat myös myyvät linssejä todella edulliseen hintaan. Jyväskylässä tällaisia kauppoja löytyy useita, ensimmäisenä tulee mieleen Silkkitie. Pitääkin vierailla siellä joku päivä.

Linssithän sisältävät muuten todella paljon proteiineja, jotka auttavat syöjää pysymään kylläisenä pidempään. Tämä on oiva ruoka siis myös laihduttajalle tai liikkujalle. Tai opiskelijalle, joka on nälkäinen rankan koulupäivän jälkeen... Keittoa voi myös tehdä isomman satsin kerralla ja pakastaa seuraaville syöntikerroille.

Linssi-porkkanasosekeitto
Yhdelle

2 1/2 dl vettä
2 porkkanaa
1/2 kanaliemikuutio
1/2 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 dl ruokakermaa
1/2 dl punaisia linssejä
Valkopippuria
Suolaa

1. Kuori ja pilko porkkanat sekä silppua sipuli ja valkosipulin kynsi. Laita kasvikset kattilaan ja lisää vesi. Murustele joukkoon kanaliemikuutio. Anna kiehua 5 minuuttia.
2. Huuhtele linssit hyvin siivilässä. Lisää kattilaan ja anna kiehua vielä 5-10 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä ja pehmeitä.
3. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta ja lisää ruokakerma. Anna keiton kiehahtaa liedellä. Tarjoa esimerkiksi tuoreiden yrttien, ruokakermalorauksen tai fetajuuston kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover