maanantai 22. lokakuuta 2012

Suklaamousse-marenkitorttu





Illat pimenee ja syyslomakin ehti jo loppua. Lauantai-iltana söimme jälkiruoaksi suklaamousse-marenkitorttua, joka oli herkullista ja tyhjeni syöjien masuihin alta aikayksikön.

Jos olet marengin ja suklaamoussen ystävä, sinun tulee ehdottomasti kokeilla tätä reseptiä! Suosittelen käyttämään mousseen tummaa suklaata, jos pidät voimakkaasta suklaan mausta. 

Jos haluat marengin riittävän useammalle, voit levittää sitä laajemmalle leivinpaperilla. Itse pidän tällaisista kakkumallisista kuten kuvissa näkyy, joten ei tätä ihan tortuksi voi nyt kutsua. 

Ps. Marenkitorttu on muuten sellaista herkkua, että sulattaa varmasti jokaisen sydämen. ;)

Suklaamousse-marenkitorttu

Marenki:
3 munanvalkuaista
2 dl sokeria
1 tl maissitärkkelystä
1 tl omenaviinietikkaa

Suklaamousse:
100 g taloussuklaata
1 munankeltuainen
2 dl kermaa

Laita uuni lämpenemään 150-asteiseksi. Piirrä leivinpaperille ympyrä, jonka halkaisija on n. 22 cm. Muista laittaa piirretty puoli pellille alaspäin. Sekoita maissijauhot sokerin joukkoon. 

Erottele valkuaiset metalliseen tai hyvin kuivattuun kulhoon. Sekaan ei saa tulla yhtään keltuaista. Vatkaa sähkövatkaimella minuutin ajan ja vatkaa sen jälkeen vähitellen joukkoon sokeri-tärkkelysseos. Lisää joukkoon etikka ja vatkaa hetki, kunnes voit kääntää astian ylösalaisin vaahdon valumatta kulhosta.

Levitä vaahto leivinpaperille ympyrän muotoon ja paista uunin alimmalla tasolla noin tunnin ajan. Anna jäähtyä ennen siirtämistä tarjoiluastiaan.

Valmista suklaamousse sulattamalla suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä. Sekoita keltuaisen joukkoon 2 rkl kermaa ja lisää se jäähtyneen suklaan joukkoon. Vaahdota loppu kerma. Sekoita kermavaahto kylmään suklaaseokseen. Anna moussen hyytyä jääkaapissa vähintään 1-2 tuntia.

Levitä suklaamousse marengin pinnalle. Raasta veitsellä suklaalastuja tortun pinnalle ja koristele esimerkiksi sitruunamelissan tai mintun lehdillä. Tarjoa heti.


1 kommentti:

  1. Voi että kun näyttää hyvältä ! Ihan vesi herahtaa kielelle :3

    VastaaPoista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover