maanantai 12. marraskuuta 2012

Kaneliässät


Kukapa ei pitäisi kaneliässistä? Nämä perinteiset pikkuleivät sopivat juhlaan kuin juhlaan, mutta kanelinen tuoksu sopii erityisen hyvin joulun odotukseen. Minulle kaneliässät tuovat mieleen mummon leipomukset ja pikkuleivät, joita pienenä tuli mussuteltua vähän liikaakin. Tämän Valion resepti ylitti odotukseni, sillä nämä olivat vähintään yhtä hyviä kuin mummon tekemät!

Kaneliässät
80 kpl

200 g Valio Eila™ Laktoositon voita
2 dl sokeria
2 munaa
5 dl (325 g) vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta


Kaneli-sokeriseos pinnalle


2 tl kanelia
3 rkl sokeria


Pehmitä voi mikrossa tai huoneenlämmössä. Lisää sokeri. Vatkaa, kunnes seos vaalenee.
Lisää munat yksitellen, vatkaa kuohkeaksi.


Lisää jauho-leivinjauheseos siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi.
Peitä taikina ja nosta jääkaappiin. Anna taikinan kovettua 1 - 2 tuntia.

Leivo taikinasta ohutta tankoa (Ø 1 cm). Käytä tarvittaessa apuna jauhoja. Leikkaa tanko 8 cm:n paloiksi.

Sekoita sokeri ja kaneli reunallisessa astiassa, esim. vuoassa. Pyöräytä tangot siinä. Siirrä pellille leivinpaperille. Käännä S-kirjaimen muotoon.
Kypsennä uunin keski- / yläosassa 175 asteessa n. 14 min tai kunnes kypsiä ja kauniin ruskeita.


VINKKI
Ässät voi pakastaa, mutta ne säilyvät hyvin myös huoneenlämmössä tiiviissä, kannellisessa purkissa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover