torstai 5. joulukuuta 2013

Luukku 5: Mokkakolat

Itse tehdyt makeiset kuuluvat jouluun. Suklaatryffeleiden lisäksi päätin tänä vuonna kokeilla tehdä itse muitakin perinteisiä joulukarkkeja. Nämä sopivasti kahville maistuvat kolat vaativat melko pitkän keittoajan. Muista tehdä kuulakoe, ettei kolista tule liian pehmeitä tai kovia!

Mokkakolat tulee säilyttää jääkaapissa, joten muista muistuttaa siitä makeislahjan saajaa. Pöydällä makeiset pehmenevät hieman.

Mokkakolat

3 dl kuohukermaa
1/2 dl vaaleaa siirappia
3 dl sokeria
2 1/2 rkl pikakahvijauhetta

Sekoita ainekset paksupohjaisessa kattilassa ja keitä 45-60 minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee. Tee kuulakoe - pudota 1 tl seosta jääkylmään veteen ja pyöritä seoksesta pieni pallo. Kolaa varten pallon tulisi olla sitkeä, mutta kiinteä.

Kaada valmis makeisseos leivinpaperille 20 cm x 30 cm vuokaan ja anna jähmettyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa seuraavaan päivään. Leikkaa paloiksi, kääri jokainen kolakarkki erikseen pineen voipaperipalaan ja säilytä viileässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover