sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Luukku 1: Parhaat piparit



On taas se aika vuodesta, kun jokainen odottaa joulua ja sen mukanaan tuomaa ainutlaatuista tunnelmaa; kynttilän valoa, piparin tuoksua, glögin jouluisia mausteita, joulukuusen koristelua, lahjapaperin rapistelua... ah! Suussasulavaa rakkautta -blogissa juhlitaan joulukuuta perinteisellä joulukalenterilla, joka alkaa milläs muullakaan kuin maailman parhaalla piparireseptillä!

Tämä pipariresepti on helppo ja nopea. Jo pelkkä siirapin, jouluisten mausteiden ja voin seos saa veden kielelle. Tätä taikinaa on helppo kaulita ja valmiit piparit ovat ihanan rapeita!

Ja onhan meillä teille toki muutakin jännittävää kerrottavaa ja jaettavaa kuin maailman paras pipariresepti - tässä kuussa nimittäin kolme viikkoa ennen joulua aloitetaan blogiarvonnoilla, joista ensimmäiseen kannattaa valmistautua jo huomisesta lähtien.

Piparkakkutaikina

2 dl siirappia
2 dl sokeria 
1½ rkl kanelia
2 tl neilikkaa
2 tl inkivääriä
1 tl pomeranssinkuorta
¼ tl maustepippuria
(tai viiden edellisen sijasta 5 rkl piparimaustetta)
250 g voita
2 munaa
10 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa

Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa. Lisää rasva kuumaan seokseen ja anna sen sulaa välillä sekoitellen. Anna seoksen jäähtyä kunnolla ennen seuraavaa vaihetta.

Lisää jäähtyneeseen seokseen munat, sooda ja vehnäjauhot puulastalla sekoittaen. Anna taikinan maustua ja kovettua viileässä seuraavaan päivään. Laita taikina kahteen tai kolmeen muovipussiin ja painele taikinat litteiksi - näin kylmääkin taikinaa on helppo kaulia.

Kauli taikina ohueksi levyksi ja leikkaa siitä pipareita piparkakkumuoteilla. Paista piparkakkuja 200 asteessa uunin keskitasossa 7-10 minuuttia. Muista vahtia uunia, sillä piparit palavat helposti!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover