sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Maailman paras pannukakku

Mitä tehdään kun purkki maitoa on menossa  vanhaksi? No tietenkin maailman parasta pannukakkua! Pannukakku on minulle muistorikas herkku, koska mummoni tapasi tehdä maailman parasta pannukakkua jääkaapissaan lojuneista, jo hieman happamistakin maidoista. Päälle ripoteltiin tietenkiin aimo annos sokeria, niin kuin vielä tänäkin päivänä.


Maailman paras pannukakku
pellillinen

8 dl maitoa (parasta tulee täysmaidosta, mutta rasvaton ja kevytkin käy)
2 kananmunaa
100 g voita
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito ja kuuma sulatettu voi.
Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa ja vispaa ne vähitellen maitoseokseen.
Anna taikinan paksuuntua vähintään puoli tuntia. Paista pannukakkua leivinpaperilla vuoratulla pellillä 200 asteisessa uunissa 30-35 minuuttia.


3 kommenttia:

  1. Nyt on uunissa! :) tuoksusta päätellen erinomainen resepti! ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos ohjeesta :) aivan paras tosiaan! toistamiseen piti tulla ohje etsimään ja nyt kirjoitin sen reseptikirjaankin ylös ;)

    VastaaPoista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover