lauantai 1. helmikuuta 2014

Meetvursti-paprikapiirakka

Blogin puolella on podettu hiljaiseloa, mutta onneksi päivien pidetessä leipomisinnostus alkaa palailemaan. Uuden vuoden myötä blogi on myös saanut hieman raikkaamman ulkoasun, jota yritän päivitellä aina kun aikaa riittää. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Meetvursti-paprikapiirakka oli uuden vuoden juhlien ja tupareiden hittiherkku - se meinasi loppua jo päivää ennen varsinaista juhlaa. Jäähtyessään tästä piirakasta tulee helppo leikattava ja tarjottava. Uskonpa että tätä piirakkaa tullaan tekemään vielä monet kerrat tänä vuonna. Kesää ja grillijuhlia odotellessa!




Meetvursti-paprikapiirakka

Pohja:

100 g pehmeää voita
50 g juustoraastetta
1 tl suolaa
1/2 dl ruokakermaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja

Täyte:

150 g créme fraichea
1 muna
1 tl kuivattua timjamia
150 g meetvurstia
pieni pala purjoa
vihreä paprika
ripaus mustapippuria

Nypi pehmeä voi ja vehnäjauho keskenään. Lisää muut pohjan ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa puoli tuntia pyöryläksi taputeltuna.

Kauli taikina pyöreäksi ja painele se n. 28 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Silppua meetvursti, purjo ja paprika pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle.

Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.


6 kommenttia:

  1. Blogi on oikein raikas ja selkeä ulkoasultaan, joten pinnoja siitä! Turhaan hätäilit. taitaa olla yleinen tuo, että päivityksiä tulee harvemmin..niin on minullekkin käynyt. Jotain piristysruisketta kaipaisin, vaan mitä, se on hakusessa vielä. Ulkoasuun, tekstiin..aika näyttää. Uusiin ohjeisiin innostun liikaa ja se näkyy..missäs muualla kuin vyötäröllä! Jotain tarttee terhrä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia ihanasta kommentistasi! Ehkäpä auringon pilkahtelu tuo inspiraatiota sinullekin, vaikka sitten terveellisempien reseptien etsimiseen ja kokeilemiseen. Minunkin ongelmani on suuri innostus kokeilla kaikkea uutta, ja silloin omien linjojen miettiminen vaan jää. Pitääpä alkaa etsimään herkullisia ja terveellisiä reseptejä keväälle, niistä kun olisi varmasti hyötyä sekä kirjoittajalle että lukijoille!

      Poista
  2. Pelastit meidän lauantai-illan tällä reseptillä :) Mietittiin illaksi jotain suolaista ja ensimmäinen ehdotus poikaystävältä oli tietenkin pizza. No sitä tulee tehtyä aika usein, mutta samalla avasin bloglovinin ja ensimmäisenä vastaan tuli tämä sinun meetvursti-paprikapiirakka ja se meni heti kauppareissun jälkeen tekoon. Oli hyvää! Tässä tulos, mitä meidän keittiössä tästä sinun ohjeesta tuli http://melkeinkuinblogi.blogspot.fi/2014/02/paprikaa-meetvurstia-hyvaa-suolaista.html. Kiitti ohjeesta. Varmaan tulee tehtyä toistekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kumma juttu, että tosi monella miehellä ensimmäinen ehdotus "hienommaksi" ruoaksi tuppaa olemaan pitsa :) Tosi ihanaa, että meetvursti-paprikapiirakka maistui teillekin!

      Poista
  3. Kiitos ohjeesta, tein tätä lapsemme ristiäisiin ja hyvin maistui! :)

    VastaaPoista
  4. Tein tätä tyttären synttäreille. Oi kun oli hyvää, kiitos reseptistä! :)

    VastaaPoista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover