keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Kookos-limejuustokakku

Kookos ja lime jakavat mielipiteitä. Toiset eivät voi sietää niiden yhdistelmää, mutta toiset rakastavat sitä yli kaiken. Kuten arvata saattaa, kuulun jälkimmäiseen ryhmään. Sanat eivät riitä kuvailemaan sitä, kuinka paljon tästä kakusta pidän. Se on ihanan makeaa, mutta silti sopivan kirpeää. Maistakaapa vaikka itse!


Jos satut kuulumaan edellä mainittuun ensimmäiseen ryhmään (hyi sinua!), voit ehkä haluta maistaa makeampaa pähkinä-suklaajuustokakkua. Kyseinen resepti on mukana Iloleipurin kilpailussa, joten jos et vielä ole sitä (tai muita ihania kilpailuun osallistuvia herkkuja) äänestänyt, tee se ennen toukokuuta. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan ihania Iloleipuri-tuotepaketteja!

Mutta takaisin siihen asiaan, nimittäin kookos-limejuustokakun reseptiin. Tässä se tulee:

Kookos-limejuustokakku

Pohja:

150 g Digestive-keksejä
30 g kookoshiutaleita
90 g voita tai margariinia

Täyte:

6 liivatelehteä
4 dl kookoskermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1,5 dl kookoshiutaleita
1 rkl vanilijasokeria
0,5 dl limemehua
1 rkl limen kuorta

koristeluun 1 dl vispikermaa, limeviipaleita ja kookoslastuja tai -hiutaleita

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon kookoshiutaleet sekä sula voi tai margariini. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kulhossa kaikki muut täytteen ainekset kookoskermaa lukuunottamatta. Vatkaa kookoskerma löysäksi vaahdoksi. 

Purista liivatelehdet kuiviksi. Kiehauta noin kolme ruokalusikallista vettä ja liuota siihen liivatelehdet. Vatkaa tuorejuustoseosta sähkövatkaimella ja kaada joukkoon liivateneste ohuena nauhana. Sekoita kookoskerma joukkoon varovasti nostellen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna juustokakun jähmettyä jääkaapissa vähintään muutama tunti. Parhaimmillaan kookos-limejuustokakku on seuraavana päivänä.


1 kommentti:

  1. Heii tosi hyvännäköinen kesäkakku! :)

    Käy ilmoittamassa kakkusi Unelmakakku-kilpailuun niin voit päästä Pariisiin herkuttelemaan :)
    http://www.raminkonditoria.fi/index.php/unelmakakku/

    VastaaPoista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover