sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Pieni vanilja-valkosuklaajuustokakku

Päätin tehdä pienen juustokakun kauniin kesäpäivän kunniaksi. Täytteeseen käytin Valion makeutettua vaniljatuorejuustoa, joten jätin lisäsokerit suosiolla pois. Toki kakun voi tehdä myös tavallisesta tuorejuustosta sokeria ja vaniljasokeria lisäämällä. Tuoreet vadelmat antoivat kakulle ihanan pirteän ilmeen ja lisää makua. 



Pieni vanilja-valkosuklaajuustokakku

Pohja:

75 g Digestive-keksejä
30 g voita

Täyte:

2 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
2 dl kermaa
1 prk Valio Viola vaniljatuorejuustoa
100 g valkosuklaata

Koristeeksi 1/2 dl kermaa ja vadelmia

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija n. 17 cm) pohjan mittainen ympyrä ja laita paperi vuoan pohjalle. Murskaa keksit ja sekoita niihin sula voi. Painele taikina lusikan avulla vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma. Pehmitä tuorejuusto kulhossa. Lisää siihen sula valkosuklaa koko ajan sähkövatkaimella vatkaten. Kiehauta sitruunamehu ja sekoita siihen puristetut liivatelehdet. Kaada liivateneste ohuena nauhana tuorejuustoseokseen jatkuvasti vatkaten. Yhdistä lopuksi kermavaahto ja tuorejuustoseos. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna juustokakun hyytyä vähintään kaksi tuntia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover