Nutella Frappuccino
1 1/2 dl kylmää kahvia
5 dl jäätä
2 dl maitoa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl Nutellaa tai muuta pähkinä-suklaalevitettä
Koristeluun kermavaahtoa sekä suklaa- ja karamellisiirappeja
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi blenderissä. Koristele kermavaahdolla sekä suklaa- ja karamellisiirapeilla.
Karamellisiirappi
2 dl sokeria
1 1/2 dl vettä
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
Sekoita 1/2 dl vettä ja sokeri paistinpannulla. Laita levy keskilämmölle ja anna sokerin sulaa. Älä anna seoksen kiehahtaa.
Kun sokeri on sulanut ja seos on lähes läpinäkyvää, laita levy täysille ja peitä pannu kannella. Anna kiehua sekoittamatta kaksi minuuttia.
Ota kansi pois ja sekoittele seosta, kunnes sen väri muuttuu keltaiseksi ja lopulta pihkaiseksi. Älä polta!
Ota paistinpannu pois liedeltä ja lisää loppu vesi varoen joukkoon. Seos sihahtaa melko pahasti, joten kannattaa suojata käsi esimerkiksi uunikintaalla. Lisää vaniljasokeri ja suola.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttien saaminen on aina mukavaa!