maanantai 5. toukokuuta 2014

Nutella Frappuccino ja karamellisiirappi

Jos viimeviikkoinen kookos-suklaakahvi ei saanut vettä herahtamaan kielelle, niin tämä varmasti saa. Nutella-frappuccino on erinomainen kesäjuoma, joka maistuu varmasti myös niille, jotka eivät välitä tavallisesta kahvista. Lämpiminä kesäpäivinä tai tuhdin aterian jälkeen frappuccino korvaa sekä kahvin että jälkiruoan.


Nutella Frappuccino

1 1/2 dl kylmää kahvia
5 dl jäätä
2 dl maitoa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl Nutellaa tai muuta pähkinä-suklaalevitettä

Koristeluun kermavaahtoa sekä suklaa- ja karamellisiirappeja

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi blenderissä. Koristele kermavaahdolla sekä suklaa- ja karamellisiirapeilla.

Karamellisiirappi

2 dl sokeria
1 1/2 dl vettä
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa

Sekoita 1/2 dl vettä ja sokeri paistinpannulla. Laita levy keskilämmölle ja anna sokerin sulaa. Älä anna seoksen kiehahtaa.

Kun sokeri on sulanut ja seos on lähes läpinäkyvää, laita levy täysille ja peitä pannu kannella. Anna kiehua sekoittamatta kaksi minuuttia.

Ota kansi pois ja sekoittele seosta, kunnes sen väri muuttuu keltaiseksi ja lopulta pihkaiseksi. Älä polta!

Ota paistinpannu pois liedeltä ja lisää loppu vesi varoen joukkoon. Seos sihahtaa melko pahasti, joten kannattaa suojata käsi esimerkiksi uunikintaalla. Lisää vaniljasokeri ja suola. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover