keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Kahden suklaan jäätelö

Osallistuin tällä kahden suklaan jäätelöllä Pandan reseptikilpailuun. Reseptissä käytin maito- ja valkosuklaata, mutta muutkin suklaamaut sopivat tähän erinomaisesti :) Ilman jäätelökonetta tehtävä jäätelö on suussasulavan kermaista, mutta sisältää rapsahtelevia suklaanpaloja. Herkullista!

Kahden suklaan jäätelö
3 dl kuohukermaa

4 tl vaniljasokeria
4 kananmunan keltuaista
1 dl sokeria
130 g valkosuklaata + 130 g valkosuklaata rouheeksi
130 g maitosuklaata + 130 g maitosuklaata rouheeksi
2 dl kuohukermaa


Kiehauta 3 dl kuohukermaa kattilassa. Sekoita kulhossa keltuaiset ja sokerit. Kaada kuuma kerma keltuaisseokseen jatkuvasti vispaten. Kaada seos takaisin kattilaan ja anna pulpahtaa liedellä. Napsauta maitosuklaa paloiksi ja laita se kulhoon. Kaada päälle puolet keltuaisseoksesta. Lisää loppuun puolikkaaseen paloiksi napsauteltu valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä seokset jääkaapissa.
Kun molemmat seokset ovat jäähtyneet, paloittele pieneksi valkosuklaa ja maitosuklaa. Lisää valkosuklaarouhe valkosuklaaseokseen ja maitosuklaarouhe maitosuklaaseokseen. Vaahdota kuohukerma ja jaa se molempien seosten kesken. Kaada noin litran vetoiseen pakasterasiaan vuorotellen valkosuklaa- ja maitosuklaaseoksia, jotta saat täplikkään jäätelön. Laita pakasterasia pakastimeen noin neljäksi tunniksi. Nauti!

4 kommenttia:

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover