Piparitiramisu sopii jälkkäriksi esimerkiksi pikkujouluihin tai jouluun, ja sen voi halutessaan koota myös yksittäisiin jälkiruokalaseihin.
Piparitiramisu
pipareita
2 dl vahvaa jäähtynyttä kahvia
3 dl kermaa
250 g mascarponejuustoa
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl piparkakkumaustetta
Koristeluun:
tummaa kaakaojauhetta
1 dl kermaa
piparimurua
Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi ja mausta sokerilla, vaniljasokerilla ja piparkakkumausteella. Lisää mascarpone ja vatkaa nopeasti tasaiseksi seokseksi.
Kokoa piparitiramisu dippaamalla pipareita kahviin (n. 4-6 sekuntia/pipari) ja levittämällä ne tasoksi kulhon pohjalle. Levitä päälle kerros kerma-mascarponevaahtoa. Lisää pipari- ja kerma-mascarponekerroksia, kunnes viimeiseksi päälle jää kerma-mascarponekerros. Tasoita pinta ja siivilöi päälle tummaa kaakaojauhetta. Halutessasi voit koristella tiramisun pursotuksilla ja piparimurulla. Piparitiramisu on heti valmista syötäväksi.
Herkullisen näköinen ja makuinen varmasti :) tätä täytyykin kokeilla :)?
VastaaPoista