maanantai 1. joulukuuta 2014

Piparitiramisu

Halusin keksiä jonkin kevyen jälkiruoan yli jääneistä piparkakuista, jotka tein tästä blogista jo entuudestaan löytyvällä piparireseptillä. Mausteiset piparit, tumma kahvi ja vaniljainen kerma-mascarponevaahto luovat yhdessä upean makuelämyksen, joka jää kielen päälle vielä pitkäksi aikaa.

Piparitiramisu sopii jälkkäriksi esimerkiksi pikkujouluihin tai jouluun, ja sen voi halutessaan koota myös yksittäisiin jälkiruokalaseihin.
Piparitiramisu

pipareita
2 dl vahvaa jäähtynyttä kahvia
3 dl kermaa
250 g mascarponejuustoa
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl piparkakkumaustetta

Koristeluun:
tummaa kaakaojauhetta
1 dl kermaa
piparimurua

Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi ja mausta sokerilla, vaniljasokerilla ja piparkakkumausteella. Lisää mascarpone ja vatkaa nopeasti tasaiseksi seokseksi.

Kokoa piparitiramisu dippaamalla pipareita kahviin (n. 4-6 sekuntia/pipari) ja levittämällä ne tasoksi kulhon pohjalle. Levitä päälle kerros kerma-mascarponevaahtoa. Lisää pipari- ja kerma-mascarponekerroksia, kunnes viimeiseksi päälle jää kerma-mascarponekerros. Tasoita pinta ja siivilöi päälle tummaa kaakaojauhetta. Halutessasi voit koristella tiramisun pursotuksilla ja piparimurulla. Piparitiramisu on heti valmista syötäväksi.


1 kommentti:

  1. Herkullisen näköinen ja makuinen varmasti :) tätä täytyykin kokeilla :)?

    VastaaPoista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover