perjantai 29. kesäkuuta 2012

Bruschetta-leivät


Bruschetta-leivät ovat täydellinen yhdistelmä rapeaa leipää, mausteista tomaattia, valkosipulia ja basilikaa. Näitä voi syödä iltapalaksi, tarjota alkupalana tai valmistaa vaikka kaveriporukalle. Nämä käyvät myös ruoasta hyvän juoman kanssa erityisesti kauniina aurinkoisina päivinä!

Bruschetat voivat vaikuttaa helppotekoisilta, mutta niiden tekemiseen kannattaa varata kuitenkin kunnolla aikaa. Täytteen voi tehdä jo etukäteen ja lämmittää ennen tarjoamista mikrossa. Yhdelle syöjälle riittää noin kaksi leipää. Huippuhyvät ja helpot leivät saa myös käyttämällä puolitettuja kirsikkatomaatteja.

Bruschetta-leivät
Viidelle (10 leipää)

10 viipaletta maalaisleipää tai muuta vaaleaa leipää
10 tomaattia
4-6 valkosipulin kynttä
1/2 ruukku basilikaa
3 rkl öljyä + leiville
suolaa
pippuria

Pese ja pilko tomaatit. Leikkaa tomaatit puoliksi ja leikkaa puolikkaat keskeltä kahtia. Koverra veitsellä tomaativiipaleiden sisus ja kanta irti. Pilko haluamasi kokoisiksi kuutioiksi.

Silppua basilika ja valkosipuli pieneksi.

Laita uuni lämpenemään 200-asteeseen. Levitä leivät leivinpaperin päälle pellille ja sivele jokaisen pintaan hieman öljyä. Paista leipiä uunissa, kunnes ne ovat saaneet väriä pintaansa.

Kun leivät ovat uunissa, valmista täyte. Lämmitä kolme ruokalusikallista öljyä isolla paistinpannulla. Lisää valkosipulit ja kuullota, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Lisää tomaatit ja basilika, sekoittele. Kun tomaatti on pehmeää, lisää suolaa ja pippuria makusi mukaan.

Jaa täyte leipien päälle ja nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover