maanantai 18. kesäkuuta 2012

Lohikääretorttu ja tonnikala-rieskarullat

Muutama vuosi taaksepäin juhlittuihin pikkusisarusten rippijuhliin valmistimme lohikääretorttua ja rieskarullia. Lohikääretortun täytettä kehuivat myös ne, jotka eivät yleensä kalaa syö. Rieskarullat taas ovat helppo ja herkullinen pikkusuolainen, joita tehdessä voi käyttää mielikuvitusta. Ohjeen pohjana käytimme Hellapoliisin ohjetta ja täytteenä tällä kertaa tonnikalaa.

Lohikääretorttu
n. 60 cm leveälle pellille

60 g voita
1,3 dl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
2,5 dl kuohukermaa
3 rkl sitruunamehua
0,5 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
3 kpl kananmunan keltuaista
3 kpl kananmunan valkuaista
200 g tuorejuustoa (ruohosipuli)
1 dl smetanaa
150 g ruodotonta kylmäsavulohta
2 kpl valkosipulin kynttä
0,5 dl tilliä
0,5 dl ruohosipulia
1 rkl sitruunamehua
ripaus mustapippuria

Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää maito ja kerma joukkoon ohuena nauhana kokoajan pohjaa myöten sekoittaen. Sekoita kunnolla vispilällä kunnes seos on tasainen ja se saostuu. Lisää mustapippuri, suola ja sitruunamehu.

Laske altaaseen kylmää vettä ja laita kattila sen päälle kylmään vesihauteeseen jäähtymän.

Kun seos on jäähtynyt kunnolla, laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja lisää seoksen sekaan leivinjauhe ja keltuaiset.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää toiseen  seokseen varovasti nostellen. Sekoita kunnolla tasaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja levitä se kulmiin asti huolellisesti ja tasaisesti.

Paista kääretorttua uunissa, kunnes se on saanut väriä, noin 10-15 minuuttia. Kääretorttupohja palaa herkästi!

Kun pohja on valmis, kumoa se toisen leivinpaperin päälle, irrota uunissa ollut leivinpaperi ja anna jäähtyä.

Tee täyte. Silppua lohi, ruohosipuli ja tilli ja vatkaa smetana ja tuorejuusto yhdessä pehmeäksi. Sekoita sitten kaikki sekaisin ja lisää mustapippuri ja sitruunamehu.

Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle. Jätä noin 5 cm toiselta pitkältä sivulta vapaaksi, jottei täyte pursua yli, kun kääretorttu rullataan.

Rullaa leivinpaperia apuna käyttäen kääretorttu tiiviiksi rullaksi. Kääri folioon tai kelmuun tiiviisti ja anna asettua 3 tuntia tai yön yli jääkaapissa. Seuraavana päivänä tämä on parhaimmillaan.






















Tonnikala-rieskarullat
30-45 annospalaa

6-7 rullarieskaa
2 prk tonnikalaa paloina tai hiutaleita, valutettuna
200 g creme fraichea
200 g levittyvää sulatejuustoa
1/2 punainen paprika pieneksi silputtuna
ruohosipulia

Levitä rieskat työalustalle. Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi tahnaksi ja levitä rieskoille tasaisesti.

Kääri rieskat tiiviiksi rulliksi ja säilytä jääkaapissa kelmun tai folion sisällä. Leikkaa annospaloiksi mahdollisimman lähellä tarjoiluhetkeä. Annokset voi koristella esimerkiksi kirsikkatomaateilla ja salaatin lehdillä.

2 kommenttia:

  1. Kiva idea noissa rullissa :) Taidankin leipoa juhannusvieraille näitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea, ne ovat kyllä helppoja tehdä ja syödä. :)

      Poista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover