tiistai 19. helmikuuta 2013

Rahkaleipäset

Ylioppilaskokeet ja koulu vie tällä hetkellä suurimman osan ajasta, mutta tänään halusin herkutella Valion resepteistä löytyneillä rahkaleipäsillä. Makea tee yhdistettynä rahkaleipäsien juustoisen suolaiseen makuun oli nappivalinta, ja kun seuraavan kerran mietin mihin laittaa ylimääräinen maitorahka, teen varmasti näitä uudestaan! Kun haluaa tuoda arkeen hieman luksusta pienillä teoilla, sopivat helppotekoiset rahkaleivät hyvin iltapalaksi tai illanistujaisiin.


Rahkaleipäset

4 kpl

3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl juustoraastetta
1/2 tl suolaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 dl maitoa
1/2 dl Oivariini juoksevaa tai öljyä

Pinnalle
Seesamin- tai auringonkukansiemeniä

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää loput aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa liikaa, ettei taikina sitkisty.
Ripota pellille laitetulle leivinpaperille hiukan jauhoja. Jaa taikina neljään osaan pellille. Taputtele jauhotetulla kädellä n. 1 cm:n paksuisiksi teeleiviksi. Leikkaa vielä jokainen leipänen leivinpyörällä neljään osaan.
Ripota pinnalle siemenet.
Paista kullanruskeiksi uunin keskiosassa 225 asteessa 15 - 16 min tai kunnes kypsiä.

 photo Rahkaleipaumlset_zpsbb857294.jpg
 photo IMG_0097_zps47eb3a50.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover