keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Toblerone-juustokakku

Voi mitä herkkua teinkään viimeviikonloppuna isäni synttäreille! Toblerone-juustokakun resepti oli suoraan omasta päästäni. Halusin jotain 'aikuisuutta' tuoda kakkuun, joten mietin, että sopisikohan kakkuun joku likööri. Liköörejä etsiskellessäni alkoi muotoutua päähäni manteliliköörin ja Tobleronen yhdistelmä. Hieman jännitin onnistuuko kakku ensinkään, mutta se onnistui paremmin kuin uskoinkaan :) nam!


Toblerone-juustokakku


Pohja:
1 muna
1dl sokeria
½dl kaakaojauhetta
2mm leivinjauhetta
1mm suolaa
½dl vehnäjauhoja
1tl vaniljaokeria
200g maitorahkaa

Täyte:
2½ dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
150g tobleronea
4 liivatetta
½dl mantelilikööriä

Vatkaa pohjaan tulevat munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa leivinjauhe, kaakaojauhe ja vehnäjauhot. Sekoita huolellisesti siivilän läpi jauhoseos muna-sokeri-vaahtoon. Lisää loput ainekset taikinaan ja kaada leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 18cm). Paista kakkua 200 asteessa 15 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi.

Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen. Vatkaa täytteeseen tuleva vispikerma vaahdoksi ja lisää vaahdon joukkoon tuorejuusto. Sulata 100g tobleronea vesihauteessa ja rouhi 50g sattumiksi. Sekoita suklaa tuorejuuston ja vispikerman joukkoon. Kiehauta mantelilikööri kuumaksi ja sulata liivatteet kuumaan likööriin. Lisää tämä neste täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita täyte vielä voimakkaasti, että liivatetta tulisi tasaisesti joka puolelle ja kaada seos (jäähtyneen!) kakkupohjan päälle. Laita kakku hyytymään noin 4 tunniksi jääkaappiin.
Halutessasi voit koristella kakun raastetulla suklaalla ja vaikkapa tobleronepaloilla, kuten minä tein.   

  

6 kommenttia:

  1. aivan ihanan näköinen ja ohjekin houhuttaa. :p juuri bloginsa aloittanut.tinde4.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Kiitos, se maistuikin aika ihanalta, vaikka itse sanonkin :)
    Kävin myös kurkkaamassa siun blogiin, oikein mukavan oloinen!

    VastaaPoista
  3. Ihana ohje, aion ehdottomasti leipoa toblerone-juustokakun äidille sunnuntaina!! :D Hienosti kehitelty resepti, toivottavasti saan sen itsekin onnistumaan yhtä hyvin kuin sinä ;) Ja sinulla on kaunis blogi, onneksi "eksyin" tänne etsiessäni juustokakun ohjeita! Tulen varmasti käymään uudestaan!! :D

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa aivan ihanalta ohjeelta! Mietin tässä, että jos likööri kiehautetaan, niin alkoholihan haihtuu pois? Suunnittelin tekeväni äitini syntymäpäiville tätä, ja kun porukkaa on tulossa autolla sekä muutama raskaana oleva, niin eihän kakussa pitäisi alkoholia olla? Vaikka määrä kyllä olisikin hyvin vähäinen.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :) Alkoholi haihtuu kokonaan pois kun likööri kiehautetaan, joten se sopii kaikille vieraille.

      Poista
  5. Heippa! Taidan kokeilla tätä kakkua viikonlopuksi. Mutta täytyy kysyä että mitä tarkoittavat leivinjauheen ja suolan kohdalla mittayksikkö mm?

    Miia

    VastaaPoista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover