torstai 21. helmikuuta 2013

Turkinpippurimarengit

Tämä resepti on yksinkertainen ja sopii myös aloittelijoille. Jos sinulla on huono vatkain kuten minulla aikasemmin, kannattaa vatkata kauemmin kuin kymmenen minuuttia. Jos vatkaimessa riittää tehoa ihan hyvin, voi marenkien onnistumista helpottaa sillä, että laittaa ajastimeen tasan kymmenen minuuttia. Turkinpippuri crushin voi toki jättää pois tai korvata jollain muulla rouheella, ja lopputuloksen voi kruunata suklaalla, nami!



Turkinpippurimarengit 

(noin 50 kpl)


4 kananmunan valkuaista

3 dl sokeria
1 dl turkinpippuri crushia


Kaada valkuaiset kulhoon ja aloita vatkaaminen. Lisää heti 1 dl sokeria valkuaisten joukkoon. Lisäile loput sokerista hiljalleen mukaan, samalla vatkaten. Anna vatkautua kovaksi vaahdoksi, eli noin 10 minuuttia. Lopuksi sekoita joukkoon varovasti nostellen turkinpippuri crush. Pursota tähtityllalla ruusukkeita leivinpaperilla peitetylle pellille ja paista 100-120 asteisessa uunissa 1 tunti 20 minuuttia. Marengit kohoavat uunissa hieman. Jätä marengit kuivumaan yön yli sammutettuun uuniin.

















5 kommenttia:

  1. Ovat niin hyviä samoin mariannen makuiset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää kyllä koittaa mariannen makuisia seuraavaksi! :)

      Poista
  2. Ihania.:) Pitkään on ollut suunnitelmissa tehdä marenkeja, suklaisia sekä turkinpippurisia.:)

    VastaaPoista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover