tiistai 10. heinäkuuta 2012

Kesäiset tuulihatut




























Mansikkasesonki alkoi, ihanaa! Kotiväelle teimme näitä makeita leivoksia, jotka katosivat heti parempiin suihin. Nämä ovat täydellinen ja nopea herkku kesäisiin juhliin, jotka voi täyttää suolaisella tai makealla. Meillä täytteeksi laitettiin kermavaahtoa, valion valkosuklaa-lime rahkaa ja tuoreita mansikoita. Seuraavaksi kokeilen kyllä suolaista täytettä, esimerkiksi kylmäsavulohi sopisi näihin varmasti mahtavasti!

Nämä sitten kohoavat uunissa todella paljon. Jos siis haluat pieniä tuulihattuja, näistä voi saada jopa kolmekymmentä kappaletta.

Ja se jäätelö, jota koitin tehdä aikaisemmin... No se ei nyt onnistunut ihan toivotulla tavalla. Ehkä ensi kerralla!

Tuulihatut
20 kpl

75 g voita
1 1/2 dl vettä
1 1/2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa

Täyte:

2 dl kuohukermaa
(1/2 purkkia valkosuklaa-lime rahkaa)
mansikoita
                            
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kiehauta voi ja vesi kattilassa. 
2. Lisää jauhot ja vatkaa seosta voimakkaasti puuhaarukalla, kunnes se on tasaista, kiiltävää ja irtoaa kunnolla kattilan pohjasta. Nosta kattila levyltä ja anna seoksen jäähtyä.
3. Lisää munat jäähtyneeseen seokseen yksitellen, vatkaten kunnolla sähkövatkaimella jokaisen jälkeen. Ota taikinasta nokareita kahdella lusikalla ja nostele pellille. Voit myös pursottaa taikinan. Tuulihatut kohoavat uunissa moninkertaisiksi, joten jätä tilaa niiden välille.
4. Paista tuulihattuja 20 minuuttia. HUOM! Älä avaa uuniluukkua ensimmäisen 15 minuutin aikana, koska silloin hatut voivat lässähtää.
5. Vatkaa ja mausta kerma ja sekoita siihen varovasti rahka. Viipaloi mansikat ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa jäähtynyt tuulihattu keskeltä varovasti kahtia ja täytä. Siivilöi tomusokeria tuulihattujen päälle ennen tarjoamista.


2 kommenttia:

  1. Voi kuinka ihanan näköisiä, samoin tuo uusi banneri on upea! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nämä ovat kyllä kauniita, mutta varsinkin ihanan makuisia! :)

      Poista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover