perjantai 13. heinäkuuta 2012

Raparperivispipuuro


Muistan aina mummoni puolukkavispipuuron, jonka hän tapasi vispata niin kovaksi vaahdoksi, että kulhon pystyi helposti kääntämään väärin päin. Tällä kertaa halusin kokeilla jotain uutta, ja vatkasin vispipuuroon raparperiä pakastimen pohjalta. Toimi mahtavasti!

Vispipuuro taipuu tilanteeseen kuin tilanteeseen, juhliin, jälkkäriksi, iltapalaksi, ja makuvaihtoehdoissa on vaan taivas rajana! Tarjoa vispipuuro kerman tai maidon kanssa ja rakastu!

Raparperivispipuuro

7 dl vettä
n. 2 1/2 dl raparperin paloja (tuoreita tai pakkasesta)
1 dl mannaryynejä
1 dl sokeria

1. Kiehauta vettä ja raparperin paloja kattilassa, kunnes raparperi hajoaa. Lisää mannaryynit sekaan ripotellen, samalla koko ajan sekoittaen. Pienennä lämpöä ja keitä hiljalleen koko ajan sekoittaen viisi minuuttia.
2. Jäähdytä puuro kunnolla ennen vispaamista (voit kaataa puuron eri kulhoon ja laittaa kulhon kylmään veteen altaaseen). Kun puuro on jäähtynyt, lisää siihen sokeri ja vaahdota sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover