Äidin reseptillä tehtynä, tottakai.
Perinteinen mustikkapiirakka
150 g voita
1,5 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
4 dl mustikoita
1 rkl tomusokeria
1 rkl perunajauhoja
Margariinia ja korppujauhoja vuoan voiteluun
Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa hyvin. Sekoita kuivat ainesosat keskenään ja lisää ne voiseoksen joukkoon. Vatkaa tasaiseksi.
Painele taikina sormin jauhotetun piirakka vuoan pohjalle ja reunoille. Mikäli haluat piirakan päälle muruseoksen, jätä noin desilitra taikinasta käyttämättä. Lisää ylimääräiseen taikinaan hieman vehnäjauhoja, jotta saat kunnolla murenevan taikinan.
Sekoita kulhossa mustikat, tomusokeri ja perunajauho. Kaada taikinan päälle piirakkavuokaan. Ripottele päälle muruseos. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Testattu ja olipa oikein oikein herkkua! :) Piti oikein itsellekin tehdä mustikkapiirakka-päivitys, kun en ole aikoihin leiponut ja ohje on kyllä ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!
VastaaPoistaKiva kuulla, että mustikkapiirakka maistui! :) Näytti kyllä hyvin onnistuneelta ja herkulliselta kuvissasi!
Poistaoi ihanaa mustikkapiirakkaa :)nami nami...taatusti erittäin hyvää :)
VastaaPoistaHyvää tämä onkin! Joskus tuntuu että äitini ei osaa epäonnistua missään ruokaan liittyvässä, tämäkin mustikkapiirakka on hänen reseptillään tehtyä :)
PoistaMillon on tulossa uusia reseptejä :)?
VastaaPoistaMinulla on tällä hetkellä meneillään pitkäaikainen muuttoprosessi, mutta eiköhän uusia jouluisia reseptejä ala tulemaan viimeistään joulukuun puolella! :)
PoistaHyvä resepti. Toimii mustikka-villivadelma -seoksella ja spelttijauhoilla (puolikarkeita). Marjoja olen laittanut n. puoli litraa. Suosittelen. :)
VastaaPoista