maanantai 30. syyskuuta 2013

Äidin toscapiirakka























Äitini on tehnyt herkullista toscapiirakkaa niin kauan kuin jaksan muistaa. Lapsena toscapiirakka ei jostain syystä napannut, mutta nykyään se on parasta herkkua aina kotona käydessä. Tässäpä teille äidin toscapiirakan resepti, jolla tulee maailman parasta piirakkaa!

Äidin toscapiirakka

4 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 dl kuohukermaa
150 g voita

Kuorrutus:
150 g voita
200 g mantelirouhetta
2 dl sokeria
1 dl kuohukermaa
3 rkl vehnäjauhoja

Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää muna-sokerivaahtoon jauhoseos, kerma ja voi vuorotellen varovasti käännellen. Kaada taikina pellille ja paista 200 asteessa noin 12 minuuttia.

Tee kuorrutus piirakan ollessa uunissa. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä kohtalaisella lämmöllä sekoitellen kunnes kuorrutus on sakeaa, noin kymmenen minuuttia. Levitä kuorrutus lämpimän piirakan päälle ja laita se uuniin vielä 15 minuutiksi.

4 kommenttia:

  1. Nam nam..syntisen hyvän näköistä! Parhaimmat reseptit ovat mielestäni aina ne joista tulee lapsuus mieleen :)

    VastaaPoista
  2. Olen aivan samaa mieltä! Tätäkään ei voi syödä tai leipoa kuin hymyssä suin :) Ikävä kyllä äidiltä on melko vaikea saada tarkkoja reseptejä lapsuuden herkuista, koska hän on niin taitava että osaa tehdä kaiken silmämääräisesti :P

    VastaaPoista
  3. Voiko roheen korvata samalla määrällä mantelilastuja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytän mantelilastuja en rouhetta. Mutta varmaan ajavat saman asian.

      Poista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover