maanantai 2. syyskuuta 2013

Omena-toffee-muffinssit

Omenat alkaa olla nyt parhaimmillaan, joten niistä tekee mieli vääntää millon mitäkin herkkua. Tänään sain idean yhdistää kirpsakkaa omenaa ja makeaa kermakarkkia. Mielestäni yhdistelmä toimi hyvin. Jos haluaa muffinsseista makeampia, sokeria voi lisätä hieman enemmän, mutta omaan makuuni nämä toimivat hyvin. Ihania pieniä kahvipöydän herkkuja.

Omena-toffee-muffinssit

100g margariiniä
1dl sokeria
2 munaa
2½dl vehnäjauhoja
1½tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1½tl kanelia
1dl maitoa

Täyte
3 pientä omenaa
1rkl fariinisokeria
1tl kanelia
10 Omar-karkkia

Kauramuru
1dl kaurahiutaleita
1/3 dl Oivariini juoksevaa
1/3 dl maustamatonta jogurttia
3 rkl sokeria

Vaahdota sokeri ja rasva kevyeksi vaahdoksi. Lisää kananmunat. Sekoita jauhot + mausteet toisessa kulhossa keskenään. Siivilöi jauho-mauste-seos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Jätä taikina lepäämään.

Kuori ja pilko omenat. Laita ne kulhoon, jonne pilko myös Omarit ja sekoita joukkoon fariinisokeri ja kaneli. Laita kulho mikroon noin minuutiksi.

Valmista kauramuru sekoittamalla kaurahiutaleet, Oivariini, jogurtti ja sokeri keskenään.

Täytä muffinssivuoat niin, että ensin tulee taikinaa, sitten täytettä ja päälimmäiseksi kauramurua. Älä kuitenkaan täytä vuokiaihan täyteen asti, sillä muffinssit kohoaa hieman. Jos et käytä muffinsipeltiä, laita kertakäyttöisiä vuokia kaksi päälekkäin, sillä taikina on aika raskasta.



2 kommenttia:

  1. Nyt olis kyllä niin tehnyt mieli pikku maistiaisia :) ihana ohje.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pystyisipä blogin kautta välittämään ees leivonnaisista tulevan tuoksun lukijoille :-)

      Poista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover