Mangojuustokakku
Pohja:150g vanilja-kaurakeksejä
40g voita
½dl vaniljakastiketta
Täyte:
200g Viola Mangotuorejuustoa
250g Säilyke Mangoa
2½ dl vispikermaa
½dl vaniljakastiketta
½ dl sokeria
1rkl vaniliinisokeria
4 liivatetta
½-1dl Mangomehua
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vuoraa n. 18cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksin pakastepussissa pieneksi muruksi ja kaada ne kulhoon. Sulata voi ja lisää vaniljakastikkeen kanssa keksien joukkoon. Painele hyvin sekoitettu keksi-voi-vanilja-seos vuoan pohjalle.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vaniljakastike. Paloittele säilykemangot pieniksi paloiksi ja sekoita täytteen joukkoon. Lisää sokeri ja vaniliinisokeri (Vinkki: tässä vaiheessa seosta kannattaa maistella. Jos seos maistuu makeuden puolesta sopivalta, kannattaa vielä hieman lisätä sokeria, sillä jääkaappikylmänä makeus laimenee hieman.) Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Sekoita liivate-mehu-seos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan voimakkaasti vatkaten.
Kaada täyte vuokaan ja jätä hyytymään jääkaappiin n. neljäksi tunniksi. Itse annan yleensä hyydykekakun jähmettyä yön yli jääkaappissa.
Koristele hyytynyt kakku haluamallasi tavalla.
Tyylikäs kakku! Vamaan oli maukaskin.. Onnea synttärisankarille. ( Muuten, ollaan kumpikin Vaakoja..minulla oli synttärit viimeviikolla :-)
VastaaPoistaVoi kiitos onnitteluista ja samoin onnea sinnekin päin :-) Kakku oli todella maukas, ja se hupenikin silmänräpäyksessä!
VastaaPoista