sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Vaniljainen mangojuustokakku

Ihanaa sunnuntai-iltaa kaikille! Juhlittiin synttäreitäni tässä viikonlopun aikana, ja tein ystävilleni kahvitarjottavaksi juustokakkua. Meinasin, että säästän tämän mielestäni keväisen reseptin jemmassani kevään ja esimerkiksi pääsiäisen varalle, mutta niin herkullista mangojuustokakku oli, että pakkohan se oli tulla jakamaan teille lukijoillekin :-)



Mangojuustokakku

Pohja:

150g vanilja-kaurakeksejä
40g voita
½dl vaniljakastiketta

Täyte:

200g Viola Mangotuorejuustoa
250g Säilyke Mangoa
2½ dl vispikermaa
½dl vaniljakastiketta
½ dl sokeria
1rkl vaniliinisokeria
4 liivatetta
½-1dl Mangomehua

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vuoraa n. 18cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksin pakastepussissa pieneksi muruksi ja kaada ne kulhoon. Sulata voi ja lisää vaniljakastikkeen kanssa keksien joukkoon. Painele hyvin sekoitettu keksi-voi-vanilja-seos vuoan pohjalle.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vaniljakastike. Paloittele säilykemangot pieniksi paloiksi ja sekoita täytteen joukkoon. Lisää sokeri ja vaniliinisokeri (Vinkki: tässä vaiheessa seosta kannattaa maistella. Jos seos maistuu makeuden puolesta sopivalta, kannattaa vielä hieman lisätä sokeria, sillä jääkaappikylmänä makeus laimenee hieman.) Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Sekoita liivate-mehu-seos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan voimakkaasti vatkaten.
Kaada täyte vuokaan ja jätä hyytymään jääkaappiin n. neljäksi tunniksi. Itse annan yleensä hyydykekakun jähmettyä yön yli jääkaappissa.
Koristele hyytynyt kakku haluamallasi tavalla.

2 kommenttia:

  1. Tyylikäs kakku! Vamaan oli maukaskin.. Onnea synttärisankarille. ( Muuten, ollaan kumpikin Vaakoja..minulla oli synttärit viimeviikolla :-)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos onnitteluista ja samoin onnea sinnekin päin :-) Kakku oli todella maukas, ja se hupenikin silmänräpäyksessä!

    VastaaPoista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover