lauantai 31. elokuuta 2013

Kinkkukolmiot




















Kinkkukolmioita voi valmistaa sekä juhlapöytään että herkulliseksi iltapalaksi. Meillä nämä menevät kaupaksi ihan sellaisenaan jo parin päivän sisällä - jos jotain jää, voi loput heittää pakkaseen ja nauttia kun tekee mieli vähän hienompaa välipalaa. Pienemmäksi leivottuna kinkkukolmiot sopivat täydellisesti myös kahvipöytään suolaiseksi herkuksi.

Kinkkukolmioista nousee uunissa niin ihanan mehevä tuoksu, että melkein tekisi mieli käydä heti kiinni valmiisiin leivoksiin. Tämäkin ohje on Valiolta, ja se löytyy täältä.


Kinkkukolmiot
n. 25 kpl

Taikina
150 g voita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 prk (200 g) kermaviiliä

Täyte
75 g savukinkkua
150 g emmental-raastetta
50 g purjoa
2 rkl hienonnettua persiljaa
1 rkl sinappia
1/2 tl paprikajauhetta
1/4 tl mustapippuria

Voiteluun
munaa

Sekoita pehmeään voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää kermaviili. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa suorakaiteen muotoiseksi taputeltuna kelmun sisällä.
Valmista täyte. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi ja hienonna purjo. Yhdistä täytteen ainekset.
Kauli taikina ohueksi levyksi. Leikkaa se taikinapyörällä 8 x 8 cm:n neliöiksi. Jaa täyte neliöille. Voitele taikinan reunat vedellä. Taita taikinapalat kolmioiksi ja ummista reunat haarukalla painellen.

Voitele kolmiot munalla ja pistele haarukalla. Ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä. Paista 225 asteessa n. 12 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover