lauantai 17. elokuuta 2013

Juustokeksit


Tällä erinomaisella reseptillä olen jo lukuisat kerrat tyydyttänyt pienen suolaisennälän. Cheddar-juusto tuo näihin kekseihin oman arominsa, mutta jos lähikaupoista ei tätä herkkua löydy, voi sen tilalta käyttää myös ihan tavallista juustoa - toimii ainakin tavallisella Oltermannilla! Sulatejuustocheddaria ei näissä kekseissä voi kuitenkaan käyttää.

Juustokeksit sopivat täydellisesti illanvieton pikkusuolaiseksi. Isommalle porukalle (tai isompaan nälkään) kannattaa varata kuitenkin isompi annos - nämä ovat nimittäin taatusti koko illan hittiherkku! Jos kaipaat uusia makuja, sekaan voi aina lisätä erilaisia mausteita ennen vehnäjauhojen lisäystä.

Juustokeksit 
n. 50-80 kpl

50 g voita
200 g cheddar-juustoa
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä
mausteita

Raasta juusto ja vatkaa yhteen voin kanssa. Lisää hiljalleen vehnäjauhot voimakkaasti vatkaten. Vatkaa lopuksi joukkoon vesi. Painele taikinasta yhtenäinen pallo, litistä se ja laita kelmutettuna jääkaappiin puoleksi tunniksi tai pakkaseen vartiksi.

Lämmitä uuni 190 asteeseen. Kauli levännyt taikina jauhotetulla alustalla melko ohueksi ja leikkaa siitä keksejä haluamillasi muoteilla. Painele kekseihin reikiä esimerkiksi puutikulla tai haarukalla. Paista n. 10-12 minuuttia riippuen keksien koosta ja uunin tehosta. Tarkkaile etenkin paiston loppuvaiheessa.


2 kommenttia:

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover