Nyt eletään parasta omena-aikaa! Tänään teki mieli herkutella supisuomalaisilla ompuilla, ja kauniin kesäpäivän kunniaksi päätinkin kokeilla tätä mielenkiintoiselta kuulostavaa Valion reseptiä. Herkullinen omenajuustokakku katosi muutamassa minuutissa parempiin suihin. Tästä tuli heti kertaheitolla yksi luottoresepteistäni. :)
Omenajuustokakku
8-10 annosta
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl kardemummaa
Täyte
2 prk sitruunatuorejuustoa
1 rkl maissitärkkelystä
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
Tarjoiluun
1-2 (200 g) hapahkoa omenaa
1 tl kanelia
Koristeluun
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten sekä jauho-kardemummaseos. Sekoita tasaiseksi.
Laita irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat ja jauhota ne vehnäjauhoilla. Painele taikina pohjalle sekä reunoille n. 5 cm:n korkeuteen.
Sekoita täytteen ainekset huolella keskenään. Kaada vuokaan.
Kuori omenat tarvittaessa, poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Lado ne täytteen päälle. Ripottele pinnalle kanelia.
Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 1 t 20 min tai kunnes kypsä. Peitä kypsennyksen loppuvaiheessa leivinpaperilla (tai foliolla), ettei pinta tummu liikaa.
Irrota kakku vuoasta täysin jäähtyneenä, mieluiten seuraavana päivänä. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttien saaminen on aina mukavaa!