lauantai 24. marraskuuta 2012

Home-made burgers

Kotitekoiset hampurilaiset on yksinkertaisia tehdä, tosin jos sämpylätkin paistaa itse, siihen kannattaa varata aikaa. Ihana ja paljon terveellisempi ruoka kuin pikaruokapaikasta käytynä. Ei muuta kuin purilaisille!

Kotitekoiset hampurilaiset

Sämpylöitä
Jauhelihapihvejä
Ananas renkaita
Kurkkua
Suolakurkkua
Tomaattia
Salaatinlehteä
Juustoa
Paistettuja kananmunia
Ketsuppia

Halkaise sämpylät. Kokoa täytteet haluamaasi järjestykseen sämpylöiden sisälle. Nauti.


Sämpylät

5dl maitoa
1 tl suolaa
50g hiivaa
3 dl kaurahiutaleita
n. 7dl sämpyläjauhoja
½ dl Oivariini juoksevaa

Sekoita kädenlämpöiseen maitoon suola ja hiiva.
Lisää kaurahiutaleet ja vähitellen sämpyläjauhot. Alusta taikinaan lopuksi Oivariini. Taikina saa jäädä melko pehmoiseksi, näin saat kuohkeampia sämpylöitä. Peitä liinalla, anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina osiin. Pyörittele paloista sämpylöitä (huomioi, että sämpylöistä saa tulla todella isoja, itse jaoin taikinan kahdeksaan osaan). Kohota liinan alla.
Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 15 min. 

Jauhelihapihvit

600g jauhelihaa
3 rkl korppujauhoja
½ sipuli
2 munaa
suolaa ja pippuria maun mukaan
vettä

Laita korppujauhot turpoamaan vesi tilkkaan. Hienonna sipuli kuutioiksi.
Kun korppujauhot ovat turvonneet, lisää jauheliha, sipuli ja kananmunat. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan. Muotoile massasta pihvejä. Ota huomioon, että jauheliha "kutistuu" uunissa. Itse sain tehtyä ohjeella viisi pihviä. Paista pihvejä uunin keskitasolla 225 asteessa n. 15-20 min, kunnes pihvit ovat kypsiä.











































1 kommentti:

  1. Herkullista, meilläkin syödään mielummin omatekoisia hampurilaisia kuin grillin. Yleensä teen hirven tai naudan paistista pihvit, siis jauhan paistin ihan pieneksi muruksi ja muotoilen niistä pihvejä. Kevyttä ja hyvää, kun pihvit maustaa suolalla ja pippurilla. :)

    VastaaPoista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover