Kotitekoiset hampurilaiset on yksinkertaisia tehdä, tosin jos sämpylätkin paistaa itse, siihen kannattaa varata aikaa. Ihana ja paljon terveellisempi ruoka kuin pikaruokapaikasta käytynä. Ei muuta kuin purilaisille!
Jauhelihapihvejä
Ananas renkaita
Kurkkua
Suolakurkkua
Tomaattia
Salaatinlehteä
Juustoa
Paistettuja kananmunia
Ketsuppia
Halkaise sämpylät. Kokoa täytteet haluamaasi järjestykseen sämpylöiden sisälle. Nauti.
1 tl suolaa
50g hiivaa
3 dl kaurahiutaleita
n. 7dl sämpyläjauhoja
½ dl Oivariini juoksevaa
3 rkl korppujauhoja
½ sipuli
2 munaa
suolaa ja pippuria maun mukaan
vettä
Laita korppujauhot turpoamaan vesi tilkkaan. Hienonna sipuli kuutioiksi.
Kun korppujauhot ovat turvonneet, lisää jauheliha, sipuli ja kananmunat. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan. Muotoile massasta pihvejä. Ota huomioon, että jauheliha "kutistuu" uunissa. Itse sain tehtyä ohjeella viisi pihviä. Paista pihvejä uunin keskitasolla 225 asteessa n. 15-20 min, kunnes pihvit ovat kypsiä.
Kotitekoiset hampurilaiset
SämpylöitäJauhelihapihvejä
Ananas renkaita
Kurkkua
Suolakurkkua
Tomaattia
Salaatinlehteä
Juustoa
Paistettuja kananmunia
Ketsuppia
Halkaise sämpylät. Kokoa täytteet haluamaasi järjestykseen sämpylöiden sisälle. Nauti.
Sämpylät
5dl maitoa1 tl suolaa
50g hiivaa
3 dl kaurahiutaleita
n. 7dl sämpyläjauhoja
½ dl Oivariini juoksevaa
Sekoita kädenlämpöiseen maitoon suola ja hiiva.
Lisää kaurahiutaleet ja vähitellen sämpyläjauhot. Alusta taikinaan
lopuksi Oivariini. Taikina saa jäädä melko pehmoiseksi, näin saat
kuohkeampia sämpylöitä. Peitä liinalla, anna kohota lämpimässä paikassa
kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina osiin. Pyörittele paloista sämpylöitä (huomioi, että sämpylöistä saa tulla todella isoja, itse jaoin taikinan kahdeksaan osaan). Kohota
liinan alla.
Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 15 min.
Jauhelihapihvit
600g jauhelihaa3 rkl korppujauhoja
½ sipuli
2 munaa
suolaa ja pippuria maun mukaan
vettä
Laita korppujauhot turpoamaan vesi tilkkaan. Hienonna sipuli kuutioiksi.
Kun korppujauhot ovat turvonneet, lisää jauheliha, sipuli ja kananmunat. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan. Muotoile massasta pihvejä. Ota huomioon, että jauheliha "kutistuu" uunissa. Itse sain tehtyä ohjeella viisi pihviä. Paista pihvejä uunin keskitasolla 225 asteessa n. 15-20 min, kunnes pihvit ovat kypsiä.
Herkullista, meilläkin syödään mielummin omatekoisia hampurilaisia kuin grillin. Yleensä teen hirven tai naudan paistista pihvit, siis jauhan paistin ihan pieneksi muruksi ja muotoilen niistä pihvejä. Kevyttä ja hyvää, kun pihvit maustaa suolalla ja pippurilla. :)
VastaaPoista