perjantai 31. toukokuuta 2013

Raparperi-kookosmuffinit




Nyt on raparperiaika parhaimmillaan! Me herkuttelimme eilen näillä raikkailla raparperi-kookosmuffineilla, jotka olivat sisältä ihanan kirpsakoita. Mehevä muffinssi ei kaipaa edes kuorrutetta - parhaiten näihin sopisi kuitenkin tavallinen tomusokeri-vesisekoitus ja koristeeksi voisi laittaa vaikkapa syötäviä kukkia. Kookos maistui muffinsseissa sopivasti, mutta kookoskerman ja kookoshiutaleet voi korvata myös tavallisella kermalla ja esimerkiksi mantelirouheella.

Näiden herkullisten muffinssien resepti löytyi Myllyn Parhaalta. Onko teillä luottoreseptejä, joihin saatte raparperit uppoamaan? Vinkit ja reseptit otetaan innolla vastaan!

Raparperi-kookosmuffinit
noin 8 isoa tai 16 pienempää

3½ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
(1 tl kardemummaa)
3 dl ohuita raparperiviipaleita
1 dl kookoskermaa
2 kananmunaa
100 g juoksevaa margariinia (n. 1,2 dl)
1 dl kookoshiutaleita

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin juoksevaa margariinia, mutta sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.
Jaa taikina isoihin muffinivuokiin (esim. muffinipellille tai silikonisiin vuokiin) tai käytä pienempiä paperi- tai foliomuffinivuokia. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 15-25 minuuttia riippuen muffinien koosta.

2 kommenttia:

  1. Kuulostavat ja näyttävät herkullisilta! :)

    VastaaPoista
  2. Nämä olivat todella meheviä ja herkullisia! Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, vievät taatusti kielen mennessään. :P

    VastaaPoista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover